Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar EXIT

Vodimo vas na Crveno

Crveno
Foto: PR
1/4
24.02.2015.
u 13:03

Sretni dobitnici su:
Ankica Penava Pejčinović, Zagreb
Maja Vitez, Zagreb
Zvonimir Ivančević, Zagreb
Marija Radić. Zagreb
Tajana Trčak, Zagreb
Čestitamo!

Crveno je priča bazirana na istinitom događaju i znamenitoj narudžbi serije murala za korporaciju Seagram od velikog američkog slikara Marka Rothka. U imaginaciji Johna Logana, a na osnovu tog znamenitog događaja, ova drama postaje i kritika potrošačkog društva i vrhunska intelektualna rasprava o stvaranju, o dvojbama, sumnjama o umjetnosti u vremenu i prostoru nastajanja, o prijateljstvu... Ovo je drama nakon čijeg čitanja ili gledanja čovjek postaje bogatiji za neke spoznaje kako intelektualno tako i emotivno. Ovo je rijetko katarzična drama i svakako biser suvremene američke dramske književnosti, stoga nije ni čudo da je nagrađena brojnim nagradama. 

John David Logan (1961.) je američki dramatičar, scenarist i filmski producent. Njegova drama Crveno o slikaru Marku Rothku, prvi put je izvedena u Londonu u prosincu 2009. godine, a zatim i na Broadwayu  2010. godine kada je osvojila šest prestižnih kazališnih nagrada Tony. Logan za svoj scenaristički rad dobiva nominaciju za Oscara u nagrađenom filmu Gladijator (2000.), a par godina kasnije za scenarij filma Avijatičar (2004.) u režiji Martina Scorsesea dobiva nominacije na festivalima nagrada BAFTA, Zlatni globus, Oscar…

Vodimo vas na predstavu!

Odgovorite na pitanje „O koliko nijansi CRVENE se radi u ovoj predstavi?“ i ispunite obrazac koji se nalazi ispod. Pet najbržih točnih odgovora osvojit će 2 ulaznice za predstavu Crveno koja igra 25. veljače 2015. u 20 sati u Teatru EXIT. Dobitnike objavljujemo u srijedu, 25. veljače u 12 sati.

Prijave su završile.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?