Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite ulaznice!

Tuborg Open Fair

Tuborg Open Fair
Foto: Promo foto National Geographic
1/4
21.05.2015.
u 10:19

Ikona Goldie, hip hop trojac Bac Copy i jaka domaća bass podrška čekaju na vas

Sretni dobotnici su:
Jana Buljan,
Maja Šlat,
Dino Kerin,
Marija Radić,
Sara Skejo.
Čestitamo!

Veliki proljetni tulum Tuborg Open Fair na rasporedu je u petak, 22. svibnja u paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma, a lineup ujedinjuje drum n bass, hip hop i podršku jakih domaćih bass imena. Premijerno u Zagreb dolazi legendarni tvorac drum'n'bassa Goldie, gostuje i beogradski hip-hop trojac Bad Copy, hrvatski otac Outlook festivala Mmmeniga, live drum'n'bass projekt Drumroll kao i domaćini Chew the Fat! Croatia.
Tuborg Open Fair ujedinjuje klupsko iskustvo, live elektronsku glazbu i kultna imena scene u jednodnevnom događaju, s odličnim lineupom i tehničkom produkcijom pomiče granice clubbinga, a ovo izdanje ubraja se u najbolje događaje sezone. Događaj predstavlja svjetske trendove te dokazuje da Zagreb može stajati uz bok najboljim svjetskim party metropolama.

Premijerno u Zagreb dolazi tvorac drum'n'bassa Goldie. Od početaka kao graffiti umjetnik, preko utjecaja hip-hopa i junglea, Goldie je transformirao britanski undergorund zvuk i utjecao na rađanje drum'n'bassa.

Tuborg Open Fair nakon više od godine dana pauze od nastupanja u Zagrebu na Velesajam dovodi i beogradsku hip-hop atrakciju Bad Copy koju čine nerijetko kontroverzni trojac Sky Wikluh, Timbe i Ajs Nigrutin, ujedno i tvorci jednih od najhumorističnijih rima s ovih prostora. Njihov rad je pomogao popularizaciji hip-hopa u Srbiji, ali su i veliki utjecaj imali na domaće izvođače i scenu. Iza sebe imaju četiri albuma - "Orbod mebej", "Sve sami hedovi”, "Najgori do sada" i “Krigle”, a novi materijal bi trebao izaći do kraja godine.

Nastupa i Mmmeniga, poznatiji kao Vedran Meniga, koji je jedna od središnjih figura hrvatske glazbene scene te osoba iza Outlook festivala i vlasnik Pozitivnog ritma koji je domaćin svim događajima na lokaciji Fort Punta Christo u Puli. Drumroll je live drum'n'bass projekt bubnjara Janka Novoselića (Kozmodrum, Strobelyx, TBF, Tobogan) te na synthevima Bogumila Kulage poznatijeg i kao Theron Tourett (ABOP, Sinestet). Drumroll će predstaviti kako zvuči drum'n'bass uživo uz set bubnjeva i širok dijapazon synth zvukova.  Najistaknutiji zagrebački klupski program, Chew The Fat! CRO, i ovim događajem nastavlja seriju sjajnih gostovanja. Nakon što su doveli Sigmu, dvostruke vlasnike #1 UK Top 40 hita, te ove zime bili domaćini Tuborg Open Fair izdanja koji je ugostio Frictiona, CTF! Cro i ovoga puta diže ljestvicu. Rezidenti programa Yesh i DMT, uz podršku MC Tone Tuora i vj -polygona na vizualima, osigurat će masni bass i dokazati zašto su referentna točka za bass glazbu u regiji te redoviti izvođači Outlook festivala.

Osvojite ulaznice!

Budite brzi jer prvih pet čitatelja koji pošalju svoje podatke na nagrade@vecernji.net sa naznakom za Tuborg Open Fair dobit će po dvije ulaznice.

Želite prijaviti greške?