Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJITE

Poklanjamo vam ulaznice za predstave kazališta Planet Art

ritina škola
Foto: PR FOTO
1/8
16.10.2015.
u 10:48

Osvojite 5x2 ulaznice za predstavu Plemena i 5x2 ulaznice za predstavu Ritina škola.

30. listopada u Teatru Exit u 20 sati, održat će se predstava Nina Raine: Plemena. Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje. 

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki, Plemena nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti.

Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot i kako – o tome govori ova predstava.

Redateljica predstave je Slavica Knežević, a glume Marko Torjanac, Slavica Knežević, Jasna Palić Picukarić, Lana Gojak, Vanda Winter, Matija Kačan, Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

Prema riječima Aktuala, "Plemena Planet Arta i Teatra Exit osvježenje su za hrvatsku kazališnu scenu". Ova predstava za pamćenje osvojila je nagradu za najbolju predstavu Osmijeh Biokova na Makarskom kulturnom ljetu 2015.

Ne propustite priču o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priču o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.

Ulaznice možete kupiti na ulaznice.hr.

Samo dan kasnije, 31. listopada u Maloj dvorani Lisinski u 20 sati, Nataša Janjić i Marko Torjanac izvest će komediju Ritina škola.

Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. S druge strane, Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

"Ritina škola" Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija  i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – "želi znati, želi shvatiti, želi skužiti...?"

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos.

U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz "Ritine škole" gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

Predstava je osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu Murtalije na Murteru 2014. te nagradu za najbolju predstavu na festivalu Pod Murvom u Skradinu 2014.

Ulaznice za predstavu možete kupiti na ulaznice.hr.

Osvojite!

Darujemo vam 5x2 ulaznice za predstavu Plemena i 5x2 ulaznice za predstavu Ritina škola. Prvih pet čitatelja koji u ponedjeljak, 19. listopada, od 12 sati, na mail marketing@vecernji.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) te naznaku na koju predstavu žele ići osvojit će po 2 ulaznice za predstavu za koju se prijave. Svaki čitatelj se može prijaviti samo za jednu predstavu.

Sretno!

Dobitnici ulaznica za predstavu Plemena su: Vladimir Rakoš, Tamara Potkonjak, Mirna Podobnik, Ivan Špoljarić i Mateja Hanžić.

Dobitnici ulaznica za predstavu Ritina škola su: Josip Miličić, Ivana Klanjčić, Monika Jendriš, Maja Petak i Jadranka Lisek.

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?