Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Hotelima Rogaška otvoren luksuzni ROI Spa centar

Odabran dobitnik večere za dvoje u Hotelima Rogaška

ROI SPA
Foto: Borna Subota
1/5
27.12.2016.
u 14:43

Večeru za dvije osobe u našoj nagradnoj igri osvojio je Mladen Novosel

Volite li mir i opuštanje, vodite li računa o svom zdravlju ili ste ljubitelj vrhunske gastronomije, uputite se u Rogašku Slatinu. Tamo se ovih dana otvara luksuzni ROI Spa centar Hotela Rogaška. Na 1200 četvornih metara unutarnje i vanjske površine prostiru se mineralne, finske i turske kupelji, biljne i infracrvene saune, slane sobe za inhalaciju, tuševi doživljaja, tepidarij s grijanim ležaljkama, opuštajući porstori za relaksaciju i vanjski bazen s termomineralnom vodom..., sve to samo sat vremena vožnje od Zagreba!

Rituali, tretmani i terapije novog spa centra vrijednog više od dva milijuna eura, temelje se na balneološkim postupcima, odnosno na ljekovitim svojstvima vode u cilju prevencije i liječenja raznih bolesti. U ROI Spa centru možete isprobati ljekovito blato za umorne mišiće i bolove u zglobovima i kralježnici, mineralne kupke koje omogućuju prodiranje magnezija kroz kožu i tako pomažu relaksaciji mišića i poboljšanju cirkulacije, kupke s CO2 koje poboljšavaju perifernu cirkulaciju te suhe C02 kupke, a novost su ljekoviti oblozi od gline i mineralne vode koji se rade na posebnom vodenom krevetu.

Ljekovita mineralna i termalna voda u Rogaškoj Slatini otkrivena je još u vrijeme kada su bogovi hodali zemljom. Prema legendi, nakon što je krilati konj Pegaz kopitom udario o zemlju otvorio se izvor Roitschocrene. Svijet ga je nanovo otkrio prije četiri stoljeća, kada je hrvatski ban Petar Zrinski prolazio ovim krajem i vodu iz rogaških izvora kušao iz vrbovog debla. Od tog trenutka ovo malo slovensko mjesto postalo je omiljeno odredište europske aristokracije. U ljekovitu moć vode iz Rogaške uvjerila se europska aristokracija poput Attemsa, Habsburgovaca, Bonapartea, Hohenzollerna, Bourbona, Obrenovića, Karađorđevića...

Smješteni u okruženju netaknute prirode, Hoteli Rogaška i danas pružaju kraljevsku eleganciju i udobnost u svoja dva hotela - Grand Hotelu Sava superior**** i Hotelu Zagreb****. Ponuda hotelskog restorana Kristal prati individualne programe prehrane koje za goste osmišljavaju liječnik i osoblje hotelskog medicinskog centra. A istinski gurmani i ljubitelji vrhunskih vina ne smiju propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji.

Večeru za dvije osobe u našoj nagradnoj igri osvojio je Mladen Novosel, koji je autor najkreativnijeg odgovora na pitanje zašto bi vaš on trebalo posjetiti à la carte restoran Kaiser.

Želite prijaviti greške?