Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam ludila

Odabrani dobitnici za jedan od kritičarski najhvaljenijih filmova sa čak 5 nominacija za Oscara

Ritam ludila
Foto: PR FOTO
1/20
16.01.2015.
u 09:20

Lud ili genijalan profesor – pogledajte i procijenite sami!

U prosincu svake godine u Hollywoodu se objavljuje tzv. „Crna lista“ – lista dobrih scenarija koji još uvijek nisu producirani. Na jednoj takvoj listi našao se i scenarij za film „Ritam ludila“ (Whiplash) autora Damiena Chazellea 2012. godine. Kako bi privukao pozornost na svoj (budući) film, Chazelle je odabrao 15 stranica iz svog scenarija i snimio kratki istoimeni igrani film u trajanju od 18 minuta koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu u siječnju 2013. godine gdje je pobrao hvalospjeve publike i kritike i osvojio nagradu žirija.

U međuvremenu je Chazelle snimio kompletan dugometražni film koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Sundanceu gdje je ponovno pobrao hvalospjeve i osvojio čak dvije prestižne nagrade: nagradu publike i veliku nagradu žirija. Tijekom narednih mjeseci film „Ritam ludila“ prikazao se na mnogim međunarodnim filmskim festivalima, a gotovo na svakome je nešto osvojio.

Glavne uloge u filmu „Ritam ludila“ ostvarili su Miles Teller kao Andrew Neiman – mladi ambiciozni jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnom glazbenog konzervatorija – i J. K. Simmons, kao profesor u glazbenoj akademiji koji je jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrađujućim metodama kojima tjera svoje studente do krajnjih granica, a i više. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakoga dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Fletcher otkriva Andrewa i dovodi nadarenog bubnjara u svoj bend te na taj način zauvijek mijenja mladićev život. Andrewova strast za postizanjem savršensta, međutim, vrlo brzo prerasta u opsesiju, a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti... I vlastitog mentalnog zdravlja.

Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za „Ritam ludila“, film koji se već sada nalazi na samom vrhu popisa najboljih filmova 2014. godine i svakako predstavlja jednog od najozbiljnijih kandidata za predstojeću oskarovsku sezonu. J. K. Simmons, našoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi Verna Schillingera iz popularne televizijske serije „Oz“, prema mišljenju mnogih kritičara jedan od od glavnih kandidata za osvajanje nagrade Oscar u kategoriji glavne muške uloge sljedeće godine.

Film „Ritam ludila“ u domaća kina stiže sredinom siječnja a mi vam darujemo 5x2 ulaznice!

Ispuni obrazac, odgovori na pitanje i 5 najkreativnijih odgovora osvaja po 2 ulaznice za Cineplexx kina u Zagrebu ili Splitu. Darivanje traje do 19.1. 2015., a dobitnike ćemo po završetku objaviti ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?