Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite

Komedija "Leticija i ljubilist" u Maloj sceni

Predstava
Foto: PR FOTO
1/4
20.10.2015.
u 10:04

Nakon dva i pol sata predstave publika oduševljeno skočila na noge.

Premijera komedije Petera Shaffera „Leticija i ljubilist“ održana je u četvrtak, 15. listopada, u Maloj sceni i igra se 30 dana. Kada publika odgleda predstavu koja traje dva i pol sata i na njenu kraju oduševljeno skoči na noge, jasno je da se radi o teatarskom događaju kakav se ne viđa svaki dan.

Junakinja Shafferove komedije (praizvedena je 1987. godine) neprilagođena je žena koja živi u slavnoj prošlosti – i vlastitoj i onoj Ujedinjenog Kraljevstva. Srećemo je kao turističkog vodiča u nekom zabačenom i dosadnom dvorcu, u trenucima kada svoje obrazovanje, maštu, karakter, ali i odrastanje u okruženju teatra počinje koristiti kako bi svojoj publici ponudila neke mnogo zanimljivije (izmišljene) priče. Zbog toga će dobiti otkaz, ali sasvim neočekivano u ženi koja joj ga je uručila steći vjernu prijateljicu i istomišljenicu.

Nju glumi odlična Jasna Bilušić, a obje glumice redatelj Ivica Šimić “tjera” da na sceni žive moto glavne junakinje: “ljude prosvijetliti, podučiti i podići”. U svemu su uspjele, a s njima smo vidjeli i Lanu Helenu Hulenić i Ivicu Šimića te članove kazališta “Teatar M&M”.

Ova predstava u Maloj sceni igra 30 dana u kontinuitetu i ne bi je trebalo propustiti, zbog kvalitete, ali i mnogostruke simbolike zbog koje ju je Vitomira Lončar odabrala za svoj slavljenički zadatak. Tekst je preveo profesor Vlado Habunek, prve su je u Maloj sceni igrale Neva Rošić i Nada Subotić, a bila je to i prva predstava u ratom okruženom Dubrovniku 1992. godine. I na kraju te simbolike, iako se publika najslađe smije na obračun Leticije s gradonačelnikom, jedna od poanti je i značenje teatra u svačijem životu.

Osvojite!

Poklanjamo vam 2x2 ulaznice za predstavu u četvrtak, petak, subotu i nedjelju. Osam najbržih čitatelja koji danas, 20.10., od 15h pošalju svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) na mail marketing@vecernji.net osvojit će dvije ulaznice. Prilikom slanja podataka potrebno je naznačiti koji dan želite ići na predstavu.

Sretno!

Sretni dobitnici su: Radmila Jurković, Vesna Višnić, Slavko Cesar, Mario Kapetanić, Ljiljana Stanić, Krunoslava Kregar, Nives Mavrlja i Neven Bittner.

Čestitamo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?