Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnici

Dobitnici ulaznica za hit predstve kazališta Planet Art su...

Hit predstave kazališta Planet Art (1)
Foto: Kazalište Planert Art
1/6
07.10.2013.
u 12:55

Planet Art privatno je kazalište koje na scenu postavlja tekstove suvremene tematike, pri čemu odabire najveće svjetske kazališne hitove.

Planet Art izborom repertoara nastoji promicati pozitivne humanističke, intelektualne i duhovne vrijednosti vremena u kojem živimo. Zahvaljujući tome, kao i vrhunskim glumačkim postavama, Planet Art postao je jedno od najposjećenijih kazališta u Hrvatskoj, kazalište koje promiče kreativnosti, komunikaciju i toleranciju.

U suradnji s kazalištem Planet Art vecernji.hr nagrađuje svoje posjetitelje s čak 30 ulaznica za tri hit-predstave: Stilske vježbe, Plemena i U posjetu kod gospodina Greena.
Natječaj traje u od 1. do 7. 10. te se odvija u tri kruga, a u svakom krugu darujemo 5x2 ulaznice za jednu od predstava:

1. krug: od 1.  do 3. 10. u 11.59 sati, ulaznice za predstavu Stilske vježbe 10. listopada
2. krug:  od 3.10. u 12 sati do 5. 10. u 11.59 sati,
ulaznice za predstavu Plemena 11. listopada
3. krug: od 5.10. u 12h do 7.10. u 11.59 sati, ulaznice za predstavu U posjetu kod gospodina Greena 12. listopada

U natječaju sudjelujte odgovorom na dolje postavljeno pitanje, a nagrađujemo svakog 20. prijavljenog u svakom krugu natječaja. U svakom krugu natječaja jedna osoba može sudjelovati samo jednom.

Sretni dobitnici:
1. krug: Morana Barać, Anka Radić, Marina Marić, Dunja Gregurec i Suzana Bešlić
2. krug: Ante Galić, Andrea Šunjić, Ljubica Radulović, Ana Livun, Stjepan Kanižaj
3. krug: Dušan Ožegović, Saša Lovrić, Stipe Predanić, Edit Pivac - Briski, Morana Gojević

Svi dobitnici bit će kontaktirani mailom o načinu preuzimanja karata.

O predstavama:

Stilske vježbe
Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu. Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih četrdeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta! Pogledajte video.

Plemena
Priča o ljubavi i izdaji, o dva brata,o obitelji, o plemenima danas…
'Plemena' su postala nezaobilazan naslov najvažnijih svjetskih kazališnih pozornica i jedan od najizvođenijih tekstova na svijetu u posljednje dvije godine,  a autorica Nina Raine jedna od najnagrađivanijih dramskih autora. 
Uz izvrsnu glumačku postavu, riječ je o predstavi o kojoj se danima razmišlja, koja nas upozorava i koja nas oplemenjuje.  Pogledajte video.

U posjetu kod gospodina Greena
'U posjetu kod gospodina Greena' Jeffa Barona jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u proteklih deset godina i jedan od najizvođenijih tekstova na svijetu uopće.  Maestralni Pero Kvrgić i Luka Dragić izašli su pred publiku više od 200 puta, a hrvatska postava ocijenjena je od samoga autora kao jedna od najboljih na svijetu.   
Dirljiva je to i duhovita priča o starcu i mladiću koji se unatoč početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postupno zbližavaju i nalaze jedan u drugom utjehu otkrivajući svoje duboko skrivane tajne. Tekst je dobitnik prestižne nagrade Kulturepreiss Europa, a Pero Kvrgić odlikovan je za ulogu gospodina Greena Redom kneza Branimira za izniman doprinos kulturi Republike Hrvatske.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?