I ove godine, od 20. listopada do 30. studenoga, u Sjeverozapadnoj Istri, točnije po konobama i restoranima Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle održavaju se Dani švoja, gourmet manifestacija posvećena ribi list. Vodeći kuhari sjeverozapadne Istre svojim će gostima servirati menije inspirirane švojom, a uz njih će se posluživati i kvalitetna lokalna vina kao i maslinova ulja.
Svi koji žele isprobati ukusna i maštovita jela inspirirana ovom plemenitom ribom mogu izabrati jedan ili više priznatih istarskih restorana i konoba koji sudjeluju na ovoj manifestaciji: Badi iz Lovrečice, Igor i Miluno iz Buja, Navigare i San Benedetto iz Novigrada, Porto Salvore i Santa Andrea iz Savudrije, San Rocco iz Brtonigle, Villa Rosetta restoran Maruzza i Villa Vilola iz Zambratije te umaški gastro predstavnici - Buščina, Da Lorenzo, Melon, Nono, Pergola, Rustika i Zlatna Vala.
Osvojite večeru za dvoje!
Obiteljska konoba San Benedetto, u šarmantnom mjestašcu Dajla smještenom uz obalu, u blizini Novigrada, nagrađuje večerom za dvoje. U San Benedettu gosti mogu tijekom cijele godine uživati u probranim okusima autohtonih istarskih jela, a u vrijeme Dana švoja očekuju vas vrsni specijaliteti spravljeni od ribe list, sjedinjeni u pažljivo osmišljenim menijima koji vas neće ostaviti ravnodušnima!
Budite brzi, jer najbržeg čitatelja koji pošalje svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) na mail nagrade@vecernji.net nagrađujemo večerom za dvoje. Nagradu je moguće iskoristiti do 30. studenog 2015. Pobjednika objavljujemo 18. studenog.