Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite ulaznice

Cvietak sreće - nova premijera u Dječjem kazalištu Dubrava

Cvietak sreće
Foto: Promo foto
1/3
20.04.2016.
u 11:32

U petak, 22. travnja, u 19 sati u Dječjem kazalištu Dubrava, u sklopu manifestacije Širolinim tragom, održat će se svečana premijera predstave Mladena Širole, Cvietak sreće.

Cvietak sreće priča je o jednoj tužnoj kraljevni i velikoj ljubavi majke koja kreće na putovanje do Zemlje vitezova sreće kako bi pronašla cvietak sreće i vratila radost i veselje na lice svog djeteta. Kraljica na putu susreće Lugara, Pustinjaka, Šumskog čovjeka, Radnike, Patuljka i mnogo neobičnih stanovnika Zemlje vitezova sreće, a svi oni iskreno su dirnuti majčinom ljubavi.

Iako se radi o vrlo starom i pomalo arhaičnom dramskom predlošku, njegova je poruka ljubavi bezvremenska, a u tužnoj kraljevni i njenoj ne mogućnosti da razumije što je prava sreća, mogu se prepoznati mnogi današnji mladi.

Predstavu je režirala Iva Lehunšek Panić, a asistent režije je Petar Atanasoski. Suradnica za sjene je Morana Dolenc, a asistenti za kostime i scenografiju Marina Ilić, Petra Ilić i Dinko Bivol.

U predstavi igraju: Bosiljka Antolković, Davorina Bakota, Maria Pavić, Marina Ilić, Tamara Herceg, Alen Škugor i Ratko Marolin. Autor glazbe je Vlatko Panić, ton-majstor Dino Čosić, a majstor rasvjete Dominik Lenac.

Nakon predstave…

Nakon odgledane predstave djeca će se moći poigrati na replikama Širolinih igara i tako produžiti svoj boravak u kazalištu kao mjestu gdje se svi mogu igrati i stvarati. Igranje igara provodit će se uz stručno pedagoško vodstvo dramskih pedagoga.

Izvedba za građanstvo bit će u subotu, 23. travnja u 18 sati. Rrezervacije na www.kazalistedubrava.hr

Osvojite ulaznice i povedite mališane na predstavu i igru!

Popunite obrazac u nastavku i točno odgovorite na pitanje kako biste sudjelovali u nagradnom natječaju za 2 x 2 ulaznice za predstavu koja se održava u subotu, 23. travnja, u 18 sati. Dvoje najbržih osvojit će po dvije ulaznice za predstavu.

Dobitnici ulaznica su: Ksenija Kasalo Pejković i Ivančica Borić.

Želite prijaviti greške?