Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glamur

'Nadanovi dvori' s podnim grijanjem od garaže do kuće

Nadan Vidošević
Foto: Pixsell
Autori: Ivana Jakelić, Ivanka Toma
19.11.2013.
u 15:00

USKOK-ovi tužitelji i policija pretražuju silne kvadrate njegovih brojnih nekretnina, popisuju i provjeravaju umjetnička djela kojima je bio okružen te utvrđuju postoje li za njih računi

Dok istraga o izvlačenju 35 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore ide uobičajenim tijekom, što znači da se redom ispituju osumnjičenici, a njihovi branitelji oblikuju obrambene taktike, stalno se javljaju nove, šokantne pojedinosti o luksuzu Nadana Vidoševića i njegove obitelji.

Najnovija govori da nije samo interijer “Nadanovih dvora” u Gornjem Prekrižju obilovao glamurom nego se on protezao i izvan zidova kuće. Tako je put koji vodi od garaže do ulaza u vilu Vidoševićevih imao podno grijanje.

Bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore nije želio riskirati da on ili netko od članova njegove obitelji u nekoliko hladnih zimskih dana, kada se u Zagrebu zaledi tlo, nespretno stanu na led, poskliznu se i padnu.

Vidošević se, inače, USKOK-u očitovao o krivnji i zasad se, što se njega tiče, ne događa ništa. USKOK-ovi tužitelji i policija pretražuju silne kvadrate njegovih brojnih nekretnina, popisuju i provjeravaju umjetnička djela kojima je bio okružen te utvrđuju postoje li za njih računi. Istraga će pokazati i je li legalno posjedovao amfore koje su krasile zid uz bazen smješten pokraj ilegalnog “bunkera” sa stotinama umjetničkih slika.

Tek treba utvrditi i je li Vidošević poštovao proceduru uvoza polarnih medvjeda i drugih prepariranih životinja koje je držao u svom domu. Do tada se i dalje protiv njega vodi istraga zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti u aferi Remorker. Kao predsjednik HGK Vidošević je prvoosumnjičeni za izvlačenje 35 milijuna kuna iz Komore. Njegova najbliža suradnica Zdenka Peternel jučer je ponovno saslušana, no ona je samo izjavila da se ne osjeća krivom i nije iznosila obranu. Njen odvjetnik Davorin Budin kaže da je saslušana iz formalnih razloga s obzirom na to da je spis preuzeo USKOK.

Ključne riječi

Komentara 37

AL
Alkana
15:27 19.11.2013.

Za 35 mil. nije on to sve mogao steći i napraviti. Možda za 35 mil., eura. Mene kao poreznog obveznika zanima samo jedno: kad će ti ukradeni novci završiti u proračunu? I to svi ukradeni novci.

Avatar Gustav
Gustav
15:42 19.11.2013.

Tom lopovu da svu imovinu uzmu kao državnu imovinu on i njegova familija bi bili u DEBELOM + jer nikada neće od njega tražiti da vrati sva primanja i povlastice koje je koristio ! On je sa svojim suradnicima pokrao instituciju koja je gospodarstvo trebala držati van domašaja ove globalne krize !!!

KU
kunaprava
16:26 19.11.2013.

Gospodo, možete vi govoriti o Nadanu što god hoćete, ali dok god istražitelji, tj sud ne dokažu da je kriv od svega nema ništa. Sjetite se bivših afera pa izbrojite koliko ih je privedeno, a koliko osuđeno i oduzeta im imovina ? On je za sada samo priveden. To što mnogi nisu osuđeni,a po stečenoj imovini se moglo dokazati da su krali ali se nije dokazalo, zato je krivo pravosuđe koje znamo kakvo nam je. A, sada kako bu doživotni u mirovini rekao: "pustimo institucije da rade svoj posao ...". Možda se institucije i njega sjete ako budu imali kada jer ima toga u Baje u ladici kolko voliš pa on "ne može" doći na red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije