Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što i kako jesti?

Želite ravan trbuh? Ovo radite svaki dan, a ne biste smjeli

sol
Foto: Thinkstock
10.01.2014.
u 18:00

Nemojte izbjegavati banane ni batat (slatki krumpir) jer će vam biti dobri saveznici u smanjenju naslaga oko trbuha.

Deblji trbuščić, osim što ne izgleda lijepo, može biti pokretač mnogih zdravstvenih problema. Kako ga se riješiti? Nismo ni svjesni da svaki dan radimo baš ono što ne bismo trebali – unosimo previše soli.

Stručnjaci savjetuju da za ravniji trbuh trebamo smanjiti unos soli u organizam i povećati unos namirnica bogatih kalijem i vlaknima. Da biste si pomogli, nemojte na stol tijekom jela stavljati soljenku i suzdržite se od jela u restoranima jer je hrana već začinjena. Ako imate problema sa zatvorom, hrana bogata vlaknima pomoći će vam riješiti taj problem jer potiče probavu. Stoga posegnite za narančama, gljivama, malinama, brokulom i kupusom, objavljuje FemailFirst.

Namirnice bogate kalijem pomoći će vam da se riješite nakupljene tekućine u organizmu. Zato nemojte izbjegavati banane ni batat (slatki krumpir) jer će vam biti dobri saveznici u smanjenju naslaga oko trbuha. No, organizam treba puno tekućine, stoga nemojte zaboraviti piti dosta vode tijekom dana. Ako ne pijete dovoljno, smanjit će se razina kalija u organizmu i uzrokovati konstipaciju (zatvor) .

Preporuka je i izbjegavati hranu koja obiluje šećerom i masnoćama. Konzumirajte povrće skuhano na pari i cjelovite žitarice da "ozdravite" probavni sustav.

>>Objavili ste rat kilogramima, ali vaga stoji? Ponavljate jednu od ovih 10 grešaka

>>Uz pomoć alata 'Pronađite svoju dijetu' možete samo u par koraka doći do dijete po svojoj mjeri. Na raspolaganju vam je nekoliko karakteristika u kojima ćete označiti koju hranu preferirate i što želite da vam se često pojavljuje na tanjuru. Ovaj alat je individualan za svaku osobu, ali je brzi i jednostavan. Pronađite svoju idealnu dijetu ovdje.

Uz stručnu podršku i personaliziran pristup donesite zdravu odluku i lako izgubite suvišne kilograme unutar online kluba Mršavimo zajedno!

Komentara 4

CR
Cro1941Templar
21:31 10.01.2014.

ma to su čiste gluposti. Bavite se sportom...trčite pa neće bit nikakvog stomaka. Gledam ljude od 25 godina to su stomačine kad samo sjede i žderu

LU
lutomirski
21:15 10.01.2014.

ja nemam problema sa probavom, kad pomislim na HR politicare i Sabor, dobijem odmah teski proljev, tako da moram ici u najblizu apoteku da mi nesto dadnu za zatvor...

DU
Deleted user
21:35 10.01.2014.

Treba generalno izbjegavati unos hrane u organizam. Tako se i štedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije