Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za top formu

Trbušnjaci nisu najbolje vježbe za ravni trbuh, ali ove jesu

Žena
Foto: Thinkstock
11.07.2014.
u 13:40

Ako imate ponešto masnih naslaga na trbuhu, prvo je potrebno njih istopiti prije nego krenete s vježbama za formiranje trbušnih mišića.

Mnogi fitness treneri tvrde da klasični trbušnjaci nisu najdjelotvornije vježbe za postizanje ravnog trbuha jer aktiviraju samo jednu od brojnih grupa trbušnih mišića.

Ako imate ponešto  masnih naslaga na trbuhu, prvo je potrebno njih istopiti prije nego krenete s vježbama za formiranje trbušnih mišića.

Izvodite vježbe koje ciljaju abdominalne mišiće iz više kuteva, i to tri do četiri puta tjedno.

Sklekovi

Zauzmite položaj za sklekove, neka tijelo bude podignuto i u ravnoj liniji. Zadržite se u tom položaju od 30 do 60 sekundi. Ponovite vježbu.

Skokovi iz čučnja

Zauzmite stojeći položaj s razmaknutim stopalima. Spustite se u duboki čučanj, a onda skočite (visoko). Izvodite ovu vježbu u dva seta od po 15 ponavljanja.

Da bi vaš trbuh bi zategnut, posvetite više vremena vježbanju  i pripazite na prehranu.

>>Vježbanje kao zadovoljstvo - 7 ljetnih pravila fitnessa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije