Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez jo-jo efekta

S ovih 10 trikova izgubite kilograme koji se neće vraćati

celulit
Foto: Shutterstock
02.07.2014.
u 08:42

Ne morate ići u teretanu i plaćati članstvo d abiste bili tjelesno aktivni. Pokušajte postati aktivniji korak po korak i s vremenom povećavajte intenzitet aktivnosti.

Mršavljenje je za mnoge posebno teško, posebice ako u potpunosti mijenjate svoje životne navike i prehranu.

Mnogi će brzo odustati jer ne mogu brzo uloviti korak s novim životnim stilom koji su si zacrtali. Da se to ne bi dogodilo vama, evo 10 trikova na koji način možete izgubiti kilograme i "osigurati se" da se više ne vrate.

Postanite aktivni...Korak po korak

Ne morate ići u teretanu i plaćati članstvo d abiste bili tjelesno aktivni. Pokušajte postati aktivniji korak po korak i s vremenom povećavajte intenzitet aktivnosti.

Idite pješke umjesto automobilom

Uvijek kada ste u prilici idite pješke umjesto automobilom. Ako idete na dalje udaljenosti pa morate ići automobilom, parkirajte malo dalje i prošetajte. Uvijek idite stepenicama umjesto liftom kada imate priliku.

Novi životni stil

Tajna dugoročnog uspjeha kad je riječ o skidanju kilograma nije samo u promjeni jelovnika već i u razvijanju zdravih navika kojih se možete dugoročno i držati. Nakon nekog vremena te navike će vam se ukorijeniti i postati uobičajeni dio svakodnevnice.

Ne razmišljate o konačnim rezultatima, smanjite ciljeve

Gubitak težine je promjena načina života, a ne utrka. Razmišljajući o krajnjem cilju može biti zastrašujuće, pogotovo ako imate cilj izgubiti poprilično kilograma. To vas može demotivirati. Zato radije podijelite ciljeve. Možete,primjerice, imati cilj smraviti jedan kilogram tjedno, tada će i ostvarenje tog cilja biti više motivirajuće da nastavite dalje do kralja.

Ne mršavite sami

Istraživanja pokazuju da osobe koje se uključe u neke skupine potpore pri mršavljenju lakše ostaju ustrajni.

Ne kuhajte posebno za sebe

Kuhanje posebnih dijetnih obroka samo za vas može biti frustrirajući i iziskivati dodatno vrijeme i trošak. Nemojte to raditi. Radije za cijelu obitelj skuhajte zdraviji obrok uz male promjene u pripremi.

Ne jedite pred TV-om

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Gledanje televizije dok jedete odvraća vam pozornost od jela pa je veća vjerojatnost da ćete pred TV ekranima pojesti više nego što vam je potrebno ili ste namjeravali pojesti. Ako jedete za stol bez da vam nešto drugo odrvaća pozornost postat ćete svjesniji osjećaja sitosti i "alarma da je dosta jela."

Zamijenite osjećaj zavisti motivacijom

Nemojte dozvoliti da vam tuđi uspjesi postanu teret i kod vas izazovu samo osjećaj ljubomore. Radije neka vam to postane motivacija da i vi možete učiniti puno i doći do rezultata koje želite. Neka vam drugi budu primjer, ali možda i podrška u vašem putu ka uspjehu.

Zamijenite nesigurnost sa samopouzdanošću

Najlakše je biti samo kritičan prema sebi, ali ako budete prema sebi dobri i izgradite samopuzdanje i rezultati će brže doći. Budite dobri prema sebi, hrabrite se i nagradite za uspjeh.

>>Uz mediteranske jelovnike mršavimo bez gladovanja!

>>Evo zbog čega se tjelesna težina povećava tijekom godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije