Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Evo zašto vas konzumacija voća i povrća neće učiniti mršavijima

povrće
Foto: Shutterstock
02.07.2014.
u 15:52

Potrebno je smanjiti kalorijski unos iz drugih namirnica paralelno s konzumacijom više povrća i voća

Prehrana bogata voćem i povrćem općenito je vrlo dobar i zdrav odabir. .

Ali ako se samo poveća unos voća i povrća, a ostanu druge prehrambene navike, to neće imati utjecaja na gubitak kilograma, otkrili su istraživači koji su usporedili podatke više od 1200 osoba koji su tijekom istraživanja povećali količinu voća i povrća u svojoj prehrani.

Potrebno je smanjiti kalorijski unos iz drugih namirnica paralelno s konzumacijom više povrća i voća, tvrde istraživači sa Sveučilišta Alabama čije je istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, piše Yahoo.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Često se preporučuje da se poveća konzumacija voća i povrća ako želite izgubiti kilograme, ali isto tako se izostavlja poruka da i to voće i povrće ima kalorije, poručuju istraživači. Istovremeno, iako nećete izgubiti višak kilograma, nećete ni dobiti nove. Otkriveno je da uz prehranu bogatiju povrćem i voćem, a bez redukcije ostalih kalorija, ne dolazi do debljanja. To je dobra vijest jer ćete organizam opskrbiti većom količinom vitamina, minerala i vlakana bez straha od debljanja.

>>S ovih 10 trikova izgubite kilograme koji se neće vraćati

>>Uz mediteranske jelovnike mršavimo bez gladovanja!

Komentara 1

Avatar Aristarh
Aristarh
22:20 02.07.2014.

Svinju hranite samo vočem i povrčem i bit če puna masti prije klanja a i dovoljno debela. Zašto onda to nebi vrijedilo i za čovjeka. Naravno da vrijedi. Ali ako utipkate u gogle sastav mlijeka i jedete prema tom sastavuvu svaki dan (ne mlijeko, nego prema tom sastavu) prije čete se zasititi, manje pojesti i ne udebljati se. Usput slušajte savjete koji dolaze iz tijela i njegovih želja a ne iz mozga i navika. Ukratko; u svakoj porciji tokom dana imajte na tanjuru podjednako nešto od onoga što je nekada hodalo okolo i nešto od onoga što je nekada izraslo iz zemlje. Masti nipošto ne izbjegavati. Izbjegavati margarin i suncokretovo ulje a jesti maslinovo ili svinjsku mast. Smanjite kruh i alkohol. Probajte. Samo dva tjedna i uvjerite se :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije