Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirat će vas!

Znate li što je sve u vašem jastuku?

jastuk, spavanje
Foto: Shutterstock
04.08.2014.
u 20:18

Mnogi od nas reći će da je udoban jastuk vrlo važan za kvalitetan odmor, no znate li da vas vaš omiljeni predmet u spavaćoj sobi može koštati zdravlja...

Mnogi od nas reći će da je udoban jastuk vrlo važan za kvalitetan odmor, no znate li da vas vaš omiljeni predmet u spavaćoj sobi može koštati zdravlja? Većina ljudi radi krucijalnu grešku i predugo se koristi istim jastukom, piše Huffington Post. Prema riječima direktora Sleep to Live Institutea u SAD-u, Roberta Oexmana, jastuk bi trebalo mijenjati svakih šest mjeseci.

Najdulji rok za držanje jastuka je šest mjeseci, nakon čega u njima obitavaju brojne životinjice i dijelovi mrtve kože, koja se tijekom vremena na njemu nakuplja. U najboljem slučaju, to dovodi do akni. Ne čudi da u jastucima ima i grinja, koje vode do ozbiljnih alergijskih reakcija - naravno, ukoliko ste alergijama skloni. Ukoliko i niste, sigurno vam nije ugodna informacija da ležite na brojnim malim životinjicama.

>>Korak po korak: Prebolite ga i izliječite slomljeno srce u 6 faza

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:02 06.08.2014.

jel? to istrazivanje je proveo dormeo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije