Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Znanstvenici dokazali - geni utječu na osobnu sreću i zadovoljstvo u životu

Geni
Thinkstock
21.03.2014.
u 13:40

Vjerujemo li doista u mitove o sreći? Osobe koje imaju dovoljno novca ne smatraju se sretnijima od drugih. One, pak, koje ga nemaju smatraju da su bogati ljudi sretni... Pa gdje onda leži istina o sreći?

Tijekom posljednjih pedeset godina stručnjaci su proveli brojna istraživanja o čimbenicima koji utječu na poimanje sreće. U današnje vrijeme sreća je dobiti posao, za druge je sreća otplatiti kredit. Većina će kazati za nekoga tko je dobio pozamašnu svotu novca na lotu da je srećković. Osoba koja je doživjela prometnu nesreću, uza sve materijalne izdatke, u konačnici će biti sretna što nije nastradala. Sreća je uistinu relativan pojam. Profesorica Catherine A. Sanderson, izvanredni profesor psihologije na Amherst Collegeu, znanost o sreći temelji na najnovijim znanstvenim činjenicama. Naime, ona ističe kako se većina osoba drži mitova vezanih uz pojam sreće.

Znanstvenici diljem svijeta slažu se s tvrdnjom da i genetika ima veze sa srećom. Otkriće objavljeno u znanstvenom časopisu „Journal of Human Genetik“ objašnjava povezanost izmeðu genetskog stanja, osobne sreće i zadovoljstva životom.

Zašto nam je sreća važna? Gdje leži istina o zadovoljstvu? Vjerujemo li doista u mitove o sreći? Kako izgleda "jednadžba za sreću"? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja te 20 savjeta za sreću pročitajte u novom broju magazina Moje zdravlje, na kioscima za samo 9,90 kuna.

U novom broju Mojeg zdravlja donosimo i veliki proljetni specijal. U velikom proljetnom specijalu donosimo plan kako vježbati jače, hraniti se bolje, živjeti zdravije i izgledati mršavije! Stručnjaci su za vas pripremili zdrave, korisne i jednostavne recepte za obroke i sokove, ali i odlične savjete kako iskoristiti lijepo vrijeme dok temperature još nisu visoke. Zašto ne biste rekvizite za vježbanje pronašli u parku i vježbali u – teretani u prirodi. Uz savjete stručnjaka ojačajte imunitet za proljeće, ali i ublažite simptome dosadne peludne alergije.

I u ovom broju pripremili smo vam dar – peludni kalendar za mediteransku i kontinentalnu Hrvatsku.

Jedna od naših najpoznatijih pjevačica, Jelena Rozga, otkriva kako održava top formu, kako se opušta i bez čega nikako ne može živjeti...

Foto: VLm

Hrvati vole biti i sami svoji liječnici, a podaci pokazuju kako sve više trošimo na bezreceptne lijekove. Sve o samoliječenju, lijekovima za koje ne treba recept i savjete magistre farmacije pročitajte u novom broju Mojeg zdravlja.

Odgojiti dijete doista je prava umjetnost, a stručnjaci upozoravaju kako nas nitko za roditeljstvo ne priprema. Pročitajte zato gdje griješe roditelji i kako možete od svog djeteta stvoriti uspješnog čovjeka.

Nikada ne zaboravite na zdravu i uravnoteženu prehranu, a otkrijte kako se riješiti oksidativnog stresa u kuhinji. Donosimo i zanimljive, a jako jednostavne recepte te popis namirnica koje štite od slobodnih radikala.

Varljivo proljetno sunce može biti opasno, zato se pravodobno zaštitite kozmetikom, odjećom i prehranom. Informirajte se i o svim proizvodima dostupnima za njegu tijela, a za vas smo napravili vodič kada odabrati maslac, ulje ili losion za njegu tijela. Ne zaboravite ni na zdravlje svoje kralježnice, bilo da puno sjedite, stojite ili jednostavno imate problema s bolovima, donosimo osam vježbi za zdravu kralježnicu na kojima će vam tijelo biti i te kako zahvalno.

Sve ovo i još mnogo više pročitajte u novom broju magazina Moje zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije