Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Disney Frozen i Star Wars zabavni program

Životne lekcije junaka iz popularnih filmova

Konzum-n
PR FOTO
22.09.2016.
u 14:06

Uz popularne i omiljene likove iz animiranih i igranih filmova možemo se zabaviti, nasmijati, ali i naučiti vrijedne životne lekcije. Svatko od nas treba prihvatiti savjet, jer nečije iskustvo nam može mnogo olakšati život. Bolje je poslušati nekoga nego isprobati sve na svojoj koži.

Evo što nas o životu i važnim vrijednostima uče Elsa, Ana i popularni Star Warsi.

  1. Obitelj je uvijek na prvom mjestu

Svaki čovjek koji ima brata ili sestru može potvrditi da je upravo to osoba na koju uvijek može računati i osloniti se. Ana možda u početku nije znala zašto je Elsa odvojena od svih (jer je slučajno ugrozila njen život), ali nikada nije odustajala da se s njome poveže, da hrabro krene u potragu za njom i vrati ju u kraljevstvo Arendelle gdje i pripada.

  1. Prihvatite osobnost i ponašanje vaše djece

Kralj i kraljica, iz straha zbog Elsinih moći da svojim dodirom zaledi sve što dotakne, morali su ju izolirati dok ih ona sama ne nauči kontrolirati. Ponekad je teško prihvatiti da je dijete u nečemu drugačije od ostale djece, ali najbolji način je prihvatiti i doživjeti to kao blagoslov i nešto čime će se uvijek istaknuti u društvu.

  1. Potrebno je biti i ostati svoj

Najvažnije je dobro se osjećati u svojoj koži, a da pritom nikome ne činimo zlo. Iako Ana nije bila najbolji primjer princeze, njezin smisao za humor i pustolovni duh svakako izražavaju njenu pravu osobnost. Ona je svjesna da se ne može svidjeti svima i ne zamara se time, što je zasigurno ispravno razmišljanje.

  1. Postavite si visoke ciljeve

Olaf, iako je snjegović, maštao je o ljetu, što se svima činilo neobičnim. Svaki put kad maštate o nečemu, bez obzira koliko se činilo nemoguće i besmisleno, sjetite se Olafove sreće kada mašta o ljetnim radostima. Nikad ne odustajte od svojih snova, bez obzira što drugi misle o njima.

  1. Uvijek vratite dugove

Ako već trebate posuditi novac, pretvorite ga u nešto bolje od Jabbe. Bez obzira od koga posudite sredstva, vratite ih na vrijeme jer ne želite završiti smrznuti u karbonitu zar ne?!

  1. Naučite kontrolirati strah

Yoda je rekao da strah vodi ka bijesu, bijes vodi ka mržnji, a mržnja vodi ka patnji. Strah nas ponekad sputava na putu do onoga što želimo. Zbog toga ne postajemo onakvi kakvi želimo biti. Time se izoliramo od ostalih i plašimo ih se jer ih ne razumijemo. Yoda je ovdje želio reći da od straha sve počinje, a na nama je da odlučimo u kojem smjeru će završiti.

  1. U životu je potreban pravi mentor ili uzor

Dobar učitelj igra veliku ulogu u našem životu. Yoda je usmjerilo Luka Skywalkera, a vas neka usmjeri osoba kojoj vi vjerujete i koja ima životnog iskustva.

O ovim snažnim porukama svakako vrijedi razmisliti, ali ne smijemo zaboraviti da su naši omiljeni likovi tu prije svega da nas zabave i razvesele. Doživite jedinstvene svjetove uz Disney Frozen i Star Wars zabavni program od 25. kolovoza do 19. listopada u svim Konzumovim prodavaonicama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije