Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristite

Živcira vas alarm i teško ustajete iz kreveta? Ovo bi vam moglo pomoći

Buđenje
Foto: Thinkstock
1/7
25.11.2015.
u 08:00

Vrijeme je da prestanete "proklinjati" onoga tko je izmislio pametne telefone s alarmima za buđenje i opcijom "snooze"

Neki ljudi jednostavno ujutro odlično funkcioniraju. Ustajanje iz kreveta lako poput pera za mnoge je svakodnevica oko koje ne treba dizati puno prašine. 

No, ako ste među onima koje bi se lako moglo nazvati "jutarnjim gunđalima", onda je ovo tekst za vas. Vrijeme je da prestanete "proklinjati" onoga tko je izmislio pametne telefone s alarmima za buđenje i opcijom "snooze". 

Ovo su jednostavni načini da prestanete puhati kao parna lokomotiva čim otvorite oči i postanete baš ono što niste bili nikada: jutarnja osoba!

Ranije na spavanje

Znamo da je teško otrgnuti se od ekrana kada navečer zasjednete i krenete nešto raditi na računalu. Posebice ako ste noćna ptica i spavanje u neki "normalni sat" vam nije ni na kraj pameti. Ipak, imajte na umu da biste se trebali "prisiliti" i na spavanje krenuti malo ranije. Sve što radite može pričekati do idućeg jutra ili dana, a bit ćete iznenađeni kako vam i pola sata ranijeg odlaska na spavanje može olakšati jutarnje buđenje. 

Svako jutro malo ranije

Ako vam je buđenje problem, ovo je jedan jednostavan trik. Svako jutro budite se malo ranije, primjerice, deset minuta. 

Zdravi doručak

Čak i ako niste tip koji ujutro ima želju za doručkom, prisilite se. Nećete se morati siliti svako jutro, organizam će brzo prepoznati dobrobiti prvog obroka u danu. I nemate više izgovor da ujutro nemate vremena jer budite se svako jutro deset minuta ranije, zar ne?

Opustite se prije spavanja

Ako mislite da nikako ne možete zaspati prije ponoći, možda ste se prevarili. Ublažite atmosferu u večernjim satima. Utišajte zvuk televizora, prigušite svjetla. Umjesto gledanja u TV ekran ili zaslon pametnog telefona ili računala, uzmite u ruke neku knjigu. Nemojte odmah odmahnuti glavom. Pokušajte. 

Nagradite se

Jednostavna formula: potrudili ste se, ustali ste malo ranije, išli spavati ranije i uspjeli ste. Sada se s nečim nagradite. Zaslužili ste!

>>Jedino gore od nedostatka sna je ovo

Komentara 1

ME
meerkat
10:29 25.11.2015.

Wow super savjet. "Kako se razbuditi ujutro?" - Odi spavat ranije ty večernji promijenili ste mi život

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije