Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Žene rođene između 1980. -1995. su žene s najviše samopouzdanja do sada

lijepe žene
Foto: Thinkstock
1/3
05.03.2015.
u 18:00

Novo istraživanje PwC-a potvrđuje sve veću ulogu žena u poslovanju

U svrhu obilježavanja Međunarodnog dana žena u nedjelju 8. ožujka, konzultantska tvrtka PwC provela je istraživanje na uzorku od 8.756 pripadnica generacije Y (žene rođene između 1980.-1995. godine) iz 75 zemalja svijeta.

Napredovanje u karijeri

Rezultati su pokazali da je mnogo veća vjerojatnost da pripadnica generacije Y smatra da može doći do najviše razine kod svog trenutnog poslodavca, posebno osobe koje započinju svoje karijere (49%). Više od polovice ispitanica, njih 53%, mogućnosti za napredovanje u karijeri stavljaju na vrh liste osobina najatraktivnijih poslodavaca, zbog čega imaju veće povjerenje u svoju karijeru i ambicioznije su u usporedbi s prethodnim generacijama.

Od pripadnica generacije Y koje su u vezi, 86% je dio para u kojem su oboje zaposleni, od kojih 42% zarađuje jednako kao njihovi partneri ili supružnici.

Gotovo jedna četvrtina (24%) su ostvaritelji većeg prihoda u svojim vezama, a njih 43 posto smatra da su poslodavci pristrani prema muškarcima kada je u pitanju interno promoviranje zaposlenika – za 14 postotnih bodova više u usporedbi s 2011. godinom (29%).

„Naše istraživanje pokazuje da, govorimo li o pripadnicama generacije Y, zapravo govorimo o novoj eri ženskog talenta. Većina pripadnica generacije Y su visoko obrazovane i ulaze na tržište rada u većem broju nego bilo koja prethodna generacija te ulaze na tržište rada s potpuno drugačijim razmišljanjima o karijeri.“, rekao je Dennis Nally, predsjednik PwC-a International.

„PwC Hrvatska se, sukladno strategiji na globalnoj razini zalaže se za ravnopravnost spolova. Ponosni smo na činjenicu da je od ukupno 160 zaposlenika u Hrvatskoj čak 66% žena, a od ukupnog broja zaposlenika na menadžerskim pozicijama njih 60% su žene. Potencijal mladih smo odavno prepoznali i sustavno ulažemo u razvoj naših vlastitih stručnjaka kroz sustave internih edukacija, a 56 naših zaposlenica pripada upravo generaciji Y čije su predstavnice sudjelovale u ovom globalnom istraživanju.“, dodala je Breda Ivanović, menadžer za ljudski kapital u PwC Hrvatska.

Foto: PR FOTO

>>'Je li ovo skrivena kamera', zapitale su dobitnice stipendija od pet tisuća eura

Komentara 1

PP
pp
00:42 08.03.2015.

"Ponosni smo na činjenicu da je od ukupno 160 zaposlenika u Hrvatskoj čak 66% žena" - a to nije diskriminacija jel? Ako je i 100% žena to je ok. Ali ako su negdje muškarci u većini, e to je problem, pa uvodimo i kvote i diskriminaciju muškaraca da bi društvenim inžinjeringom privilegirali žene. Sram vas može biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije