Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Želite smršaviti? Pišite dnevnik prehrane

zdrava prehrana
Shutterstock
PR
Autor
PR članak
08.08.2014.
u 11:04

Vođenje dnevnika pomaže i u balansiranju obroka, imate jasan uvid u količinu hrane koju pojedete, vrijeme kada jedete, raznolikost namirnica... Zato naučite voditi dnevnik prehrane

Prije no što se odlučite na dijetu, probajte nešto drugačije i vrlo jednostavno. Treneri i nutricoinisti preporučuju da počnete voditi dnevnik prehrane. Neće vam trebati dodatna pomoć stručnjaka, dobit ćete uvid u ono što, kako, kada i zbog čega jedete i sami ćete korigirati svoje prehrambene navike. Dapače, s vremenom, preinake ćete početi raditi i nesvjesno. Vođenje dnevnika ne preporučuje se samo osobama koje želite smršavjeti. Koristan je za balansiranje prehrane. Možda baš jedete premale porcije s premalo voća i povrća.

– Možda vam se čini predobro da bi bilo istinito, ali jednostavno vođenje dnevnika prehrane može vas potaknuti da jedete zdravije te samim time unosite manje kalorija nego što ste dosad unosili – kaže Risto Čebedžija, stručni savjetnik za prehranu i sportsku suplementaciju.

Za Moje zdravlje objašnjava kako većina populacije, kada govorimo o prehrani, selektivno pamte što su jeli tijekom dana. Jedan od pokazatelja je primjer zaboravljanja malih usputnih obroka kao što su kolačići, razni gazirani napitci, razne grickalice itd.

U magazinu Moje zdravlje otkrijte smjernice za vođenje dnevnika prehrane i naučite pravilno bilježiti svoje obroke što će vam pomoći u mršavljenju.

Kako bi odmor i ostao odmor potrebno je za njega dobro se pripremiti! Moje zdravlje donosi i kompletni vodič kako da spriječite i liječite najčešće ljetne bolesti i tegobe poput viroza, opstipacije, vaginalnih infekcija. Tu je i popis što sve treba sadržavati mala putna ljekarna kako bi mogli bez pomoći liječnika riješiti manje zdravstvene poteškoće.

Dok odmarate u debeloj hladovini zabavite se rješavajući kvizove znanja i naučite nešto novo o zdravim stranama sunca, prehrani, pićima koja dehidriraju te o starenju.

Za one koji se ne vesele kolovozu zbog ambrozije tu je velika priča o uspješnoj klimatotalasoterapiji koja pomaže kod simptoma alergija! pročitajte sve o ovoj uspješnoj metodi liječenja i što će sve sadržavati te kako će funkcionirati rehabilitacijski park na otvorenom u sklopu specijalne bolnice Thallassotherapia Crikvenica.

Naučite što napraviti u slučaju sunčanice te gdje tražiti liječničku pomoć ako je zatrebate na godišnjem odmoru.

Foto: VLm

Donosimo savjete kako se savršeno opustiti i izvući maskimalno iz godišnjeg odmora, ali i vratiti se na posao odmoran i sretan. Pravo je vrijeme da začinite svoj život spontanošću koja se krije u svima nama samo je potrebno opustiti se i dozvoliti si malo slobode.

Sve što ste uvijek htjeli saznati o industrijskoj konoplji, sada imate priliku saznati. Donosimo priču o velikom povratku ove svestrane namirnice, recepte za pripremu burgera, kolača i shakea od konoplje.

Kako bi nam cijelo ljeto ostali lijepi i zdravi podsjećamo koje sve dijelove tijela treba namazati za potpunu zaštitu. Ne zaboravite ni područja ispod kupaćeg kostima kao i dorzume stopala. O moći prirodne kozmetike razgovarali smo s dr. sc. Striborom Markovićem koji otkriva sve blagodati prirodne kozmetike, sastojke koje bi smjela i ne bi smejla sadržavati te recepte iz bakine riznice za prirodnu njegu cijelog tijela.

Ako ste na moru nikakao ne propustite plivati u moru jer plivanje je dobro za zdravlje cijelog organizma.

Sve ovo i još mnogo više u magazinu Moje zdravlje za samo 9,90 kuna!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?