Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od utorka zatražite samo uz Večernji list

Zdravstveni savjetnici koje treba imati svaka obitelj

Zdravstveni savjetnici
Foto: VL
1/3
06.05.2016.
u 16:57

Večernji list se brine za zdravlje svojih čitatelja, te im od utorka donosi kolekciju knjižica Zdravstveni savjetnik. U utorak prva knjižica iz kolekcije Alergije donosi sve o alergijama i kako se boriti s njima. Porast alergija na hranu i alergijsko testiranje djece je svakako jedna od tema koje obrađujemo.

Više od 30 posto stanovništva danas ima neku alergiju. Najčešće su to okolišne, ali alergije općenito u svijetu - rastu. U takvom trendu dominiraju alergije na hranu koje bilježe najveći porast što se pripisuje konzervansima i raznim dodacima u namirnicama.

Generalni savjet da se oboljeli skloni od izvora alergije (bila to pelud, prašina ili neka vrste hrane) nije smanjio broj oboljelih zbog čega postaje upitna učinkovitost ove metode. Uostalom jedna od teorija zašto je sve više "okolišnih alergičara" jest teorija o staklenom zvonu prema kojoj je sve više djece podložno alergijama upravo zbog ekstremno sterilnih uvjeta u kojima rastu.

Djeca mogu postati alergična već u dojenačkoj dobi - na što reagirati, da li ih i kada testirati? Alergični na jaja prije cijepljenja bi trebali na pregled alergologu!

Drugu knjižicu iz kolekcije zatražite u srijedu uz Večernji list, a donosi sve o kolesterolu. Što činiti kad kolesterol, saveznik našeg zdravlja, postaje neprijatelj br. 1?

Kako nastaje, zašto se javljaju povišene vrijednosti koje ugrožavaju život začepljenjem žila?

Zašto tijelo ne može funkcionirati bez njega, što je to dobri, a što loši kolesterol, kada se ruši ravnoteža dobrog i lošeg kolesterola u organizmu?

Tko su najčešće "žrtve" povišenog kolesterola - po dobi, spolu, zanimanju? Kako sniziti kolesterol? Donosimo top 5 namirnica za sniženje kolesterola.

U četvrtak Vas na kioscima očekuje treća knjižica iz kolekcije, Zdravo mršavljenje. Dijeta postoji još od Rimskog carstva, danas ih je bezbroj neke su i opasne po zdravlje, a pitanje je koja je ispravna baš za nas. Za ustrajnost u životnoj promjeni potrebna je snaga volje i uma - tijelo će se promijeniti kada promjenimo sebe!

Kolekciju knjižica Zdravstveni savjetnik potražite na svim kioscima samo uz Večernji list.

Svaka knjižica iz kolekcije je u prodaji po cijeni od 3 kune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije