Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. dio

Zdrava prehrana: Savjeti i recept za zdrav i ukusan doručak

doručak
Foto: Thinkstock
30.07.2015.
u 11:40

Koliko je važan bogati doručak kojim započinjemo dan i koji nam daje snagu i energiju za obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti i obaveza tijekom cijelog dana, svi već dobro znamo.

Poznata je narodna poslovica koja glasi: „Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao prosjak“.

Idealno bi bilo da je se pridržavamo u ovim vrućim ljetnim danima kada organizam nema potrebu za velikim unosom hrane.

Koliko je važan bogati doručak kojim započinjemo dan i koji nam daje snagu i energiju za obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti i obaveza tijekom cijelog dana, svi već dobro znamo.

Stručnjaci i nutricionisti govore kako je ujutro najbolje jesti ugljikohidrate koji se sporo apsorbiraju, opskrbljuju organizam energijom, čuvaju funkciju živčanog sustava te sudjeluju u stvaranju crvenih krvnih zrnaca.

Navečer su najvažnije bjelančevine, osnovni materijal za izgradnju naših stanica, dok je za ručak, kada nam je metabolizam najaktivniji, potrebno uzimati oboje te se pridržavati osnovnih pravila njihova kombiniranja.

Što jesti za zdravi doručak, koje namirnice kombinirati, pročitajte na portalu Kreni zdravo.

>>5 najvećih grešaka koje rade ljudi na dijetama

Komentara 4

DU
Deleted user
14:09 30.07.2015.

Onome tko nije gladan ili ima prekomjernu težinu ne treba doručak. Ne idemo na kopanje. I daj prestanite sa najvažnijim obrokom ja ne doručkujem pa i često ne jedem do 14 sati ali dvaput večeram i sve je desetljećima ok.

DH
dalibor.hren
19:51 30.07.2015.

"Doručak pojedi sam, ručak podijeli s prijateljem, a večeru daj neprijatelju!" Zato je četiri puta doručkujem, tri puta ručam, a kad žena zaspi, napravim inventuru u hladnjaku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije