Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pa vi gurajte....

Zbog ovoga više nikad nećete koristiti štapiće za uši

Štapići za uši
Foto: Shutterstock
23.07.2014.
u 14:25

Ako gurnete predaleko, možete ozlijediti bubnjić, što je prilično bolno

Štapići za uši izuzetno su korisni, a njima se možemo koristiti na niz načina.

No kad je u pitanju onaj najvažniji, čišćenje ušiju, čini se da većina osoba štapiće koristi – pogrešno. Njima bismo trebali (i smjeli, kažu stručnjaci) očistiti samo dio ušne školjke, a ne gurati ih u uho.

Zašto je to opasno, objašnjava dr. Douglas Backous za The Huffington Post.

Vosak u ušima, odnosno cerumen, tu je da bi uho zaštitio. Sprečava da prljavština uđe u uho i dođe do bubnjića, a po sastavu može se usporediti s antibakterijskim tvarima. Kad se nakupi previše voska, on sam izlazi iz uha kad je čeljust u pokretu, odnosno kad govorimo i primjerice žvačemo.

– Iako se čini da je štapić za uši malen, nije i radi kontraproduktivne stvari te koristeći se njime gurate cerumen natrag u uho, umjesto da ga izvadite van, kaže ovaj otorinolaringolog. Na taj način može doći do blokade ušnog kanala, što u konačnici može dovesti do gubitka sluha.

Ako gurnete predaleko, možete ozlijediti i bubnjić, što je prilično bolno.

>>Jednostavni i spasonosni trikovi za ljepotu koje svaka žena želi znati

>>Ovo je 12 stvari koje morate iskušati prije 30. godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije