Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevencija

Započeli dentalni pregledi dvanaestogodišnjaka

orbit pregledi
Foto: PR FOTO
1/6
12.10.2015.
u 08:37

Sredstvima prikupljenim kroz kampanju "Žvači jer to promjenu znači" organiziraju se dentalni pregledi, edukacije i lutkarska predstava

U četiri osnovne škole u Zagrebu, dvije u Splitu i Osijeku te po jedna u Belom Manastiru, Kninu i Žminju započeli su dentalni pregledi 12-godišnjaka. 

Tvrtka Orbit je u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine u završnoj fazi kampanje "Žvači jer to promjenu znači" započela zdravstveno- edukativne aktivnosti u osnovnim školama. Sredstva prikupljena kroz kampanju uložena su u provođenje dentalnih pregleda dvanaestogodišnjaka, dobne skupine čije je oralno zdravlje najugroženije, u 11 osnovnih škola diljem zemlje kojima im se ukazuje na važnost redovitog odlaska doktorima dentalne medicine te se uklanja i njihov potencijalni strah od istih.

Osim pregleda, za mlađi uzrast djece pripremljena su predavanja doktora dentalne medicine koji naglašavaju važnost pravilne dentalne higijene. Djeca uče i kroz zabavnu predstavu Lutkarskog Studija Kvak pod nazivom "Zuboskop", u izvedbi Amira Sinanovića i Bojane Klepač Pogrmilović, u kojoj se djeci na primjeren način pokazuje što im se sve može dogoditi ako ne budu redovito prali svoje zubiće i posjećivali svojeg doktora dentalne medicine.

Pregledi se održavaju u:

– 4 osnovne škole u Zagrebu ( O.Š. Bukovac, O.Š. Ivan Merz, O.Š. Ante Kovačić, I. O.Š. Dugave)

– 2 osnovne škole u Splitu (O.Š. Pojišan, O.Š. Spinut) i Osijeku (O.Š. Mladost, O.Š. Retfala)

– 1 osnovna škola u Belom Manastiru (O.Š. Franjo Tuđman), Kninu (O.Š. Domovinske zahvalnosti) i Žminju (O.Š. Vladimira Gortana).

>>Najugroženije je zdravlje zubi - 12- godišnjaka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije