Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objašnjenje stomatologa

VIDEO Evo kako se uspješno skida zubni kamenac

zubi
Foto: Screenshot
19.08.2014.
u 14:55

Što tehnika više napreduje, sve je više ugodnijih ultrazvučnih načina skidanja kamenca, koji svojom vibracijom razbijaju mineralizirani sloj

Zubni kamenac, koji uglavnom svi imamo, najčešće se skuplja na lingvalnoj, odnosno unutarnjoj strani sjekutića i unutarnjoj strani zubi prema obrazu, gdje se nalaze kutnjaci. To se događa jer se tamo nalaze glavne žlijezde slinovnice.

Kamenac je u biti mineralizirani plak i minerali sline i sve ono što u našim ustima postoji. Uklanja se vrlo jednostavno, što tehnika više napreduje, sve je više ugodnijih ultrazvučnih načina skidanja kamenca, koji svojom vibracijom razbijaju taj mineralizirani sloj te on otpada. Nakon toga površinu je potrebno još ispolirati kako se kamenac ne bi ponovno stvarao.

>>5 zabluda u održavanju oralne higijene koje mogu dovesti do problema

>>Naši su pacijenti maleni, ali nisu bedasti i s njima je najljepše raditi

Komentara 2

BI
bigred1
16:16 19.08.2014.

ja kamenac skidam na isti način kao i s pipa i mješalica, alkoholnim octom. u usta stavim 0,03 l octa i mućkam dok mogu izdržati. barem 1 x mjesečno.

DU
Deleted user
19:57 17.03.2018.

Iako je akcija hvale vrijedna, označena su i mjesta pregleda, ne znam, trebamo li uputnicu ili ne piše u koliko sati to kreće u Utorak (koji utorak 20.03.)! tako zbrljati tekst bez pravih uputa ovakvog velikog kolektivnog pregleda zuba? Recimo, Studenski centar, dali u Savskoj, Cvjetnom, Na Savi? Ako ovo netko pročita, neka ostavi pod odgovorom dali zna točno vrijeme kada se to događa i od koliko sati?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije