Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Uzimate li dovoljno magnezija? Evo zašto je tako važan za naš organizam

obitelj
Foto: Thinkstock
1/5
02.03.2015.
u 14:34

Mg Mivela bogata je magnezijem koji sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija. Potvrđena je teza da se nedovoljnim unosom magnezija stvara umor i da je iscrpljenost često posljedica nedovoljnog unosa magnezija u dnevnoj prehrani.

Proteklog vikenda, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta bio je u znaku magnezija i zdravih životnih navika.

Predstavnici medija imali su tako priliku saznati zašto je važna Mg Mivela prirodna mineralna voda, u čijem nježnom i osvježavajućem okusu mogu uživati svi bez obzira na dob ili spol te zašto za Mg Mivelu kažu da je "voda vašeg srca".

O važnosti magnezija i činjenici da magnezij sudjeluje u više od 350 reakcija u tijelu na svojim radionicama govorili su nutricionistice Mašenjka Katić i Darija Vranešić Bender te stručnjakinja za pilates Asja Petersen. O važnosti naših misli i njihovom utjecaju na zdravlje govorila je Ornela Šare, licencirana trenerica Louise Hay metode.

Mg Mivela prirodna je mineralna voda bogata magnezijem koji sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija. Potvrđena je teza da se nedovoljnim unosom magnezija stvara umor i da je iscrpljenost često posljedica nedovoljnog unosa magnezija u dnevnoj prehrani.

Na edukativnim radionicama objašnjeno je zašto je preporučeni dnevni unos magnezija za odraslu osobu 375 mg, ali i da 1 litra Mg Mivele sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala.

Mnoge je razveselila informacija da magnezij pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ali iznenadila je i činjenica da magnezij utječe na normalan rad živčanog sustava te normalne psihološke funkcije, poput koncentracije, učenja, pamćenja i rasuđivanja.

Foto: PR FOTO

>>Istraživanje pokazalo: Povrće nije kao prije 50 godina

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Bongozg
Bongozg
17:31 02.03.2015.

da smo u normalnoj zemlji, ovakve novine bi dobile kaznu radi placenih oglasa na kojima to ne pise

SU
suncesmokvemaslina
19:17 02.03.2015.

je li magnezija ima samo u vodi Mg Mivela?

LO
Lojzekzgraba
01:54 03.03.2015.

Donat Mg ima tri puta vise Mg. Previse nije dobro a clanak je ne samo reklama nego sramotna nebuloza.... Pomodarstvo i pljacka naivnih.... Mivela se puni u Srpskom selu, zanima me postrojenje, kontrola kvalitete itd. Drobiti Pilates i New-age sarlatankuu u "zdravlje" je...... nemam pristojnih rijeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije