Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Ugledni medicinski časopis: Savjeti Dr. Oza su beskorisni

oz
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
20.12.2014.
u 12:26

Dr. Mehmet Oz, u lipnju je u američkom Senatu svjedočio u slučaju lažnih oglasa za pripravke za mršavljenje

British Medical Journal, ugledni liječnički časopis proveo je istraživanje o tome koliko su savjeti koje liječnici daju u televizijskim emisijama medicinski utemeljeni. Istraživanje je tako pokazalo da je čak 46% savjeta koje u svojoj emisiji dijeli popularni Dr. Oz nevjerodostojno.

Istraživanje je obuhvatilo 40 nasumično odabranih epizoda njegove emisije te 160 preporuka, a savjet se smatrao vjerodostojnim ako je moguće pronaći barem jedno istraživanje koje podržava Ozov savjet.

Najviše savjeta koje dr. Oz dijeli vezano je uz prehranu.

Podsjetimo, dr. Mehmet Oz, u lipnju je u američkom Senatu svjedočio u slučaju lažnih oglasa za pripravke za mršavljenje.

>> Dr. Oz u središtu skandala zbog 'čudesnih' pripravaka za mršavljenje

Ključne riječi

Komentara 9

TH
than
12:52 20.12.2014.

Nije da ga bas pratim, ali u onih nekoliko emisija sto sam vidio nije davao neke lose savjete. Izgleda daleko 'prirodnije' od onoga cime nas klasicna medicina truje iz dana u dan. Izgleda da je stao na 'zulj' farmaceutskoj industriji. Jedini njegov problem je sto je otisao korak dalje i krenuo reklamirati pripravke za mrsavljenje, jer to jednostavno ne funkcionira. Kako si popapao, tako te kalorije trebas i potrositi, a tu nikakva sredstva ne pomazu. Jedino sto mogu je smanjiti osjecaj gladi, ali time dolazimo do spirale koja topi proteine i lagano se dolazi do masne jetre. Dakle, manje papanja, vise vjezbanja i skresati ce se figura, a ne nasjedati na pripravke.

KV
ka-vuk
13:23 20.12.2014.

Sto se tice mrsavljenja koristeci Zelenu Kavu je sto postotni pogodak.Probao sam ja i probali su neki moji prijatelji i svi smo izgubili na tezini ne mijenjajuci prehranu od prije.Cak sam morao i prestati s kurom jer sam izgubio previse.Pravi ucinak pocinje nakon dva tjedna a onda je pocelo doslovno topljenje topljenje sala.Sva ta guzva je nista drugo nego problem sto je stao na zulj farmaceutima i svim onim koji uz njih masno zaradjuju na puno beskorisnih kemikalija zvani ljekovi.Nisu svi beskorisni ali ih ima puno.Drzite se prirode i razumne ishrane i bice zivot ne samo dulji vec i zdraviji-kvalitetniji.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
22:32 20.12.2014.

Ekstrakt zelene kave je apsolutno beskoristan. Po preporuci upravo dr. Oza naručio sam kapsule od renomirane američke tvrtke koju je dr.Oz preporučio. Kako sam u svemu vrlo sistematičan pazio sam da se striktno pridržavam pravila te sam uz to vodio i evidenciju težine. Nakon 90 dana rezultata nije bilo. Nisam izgubio niti dobio ni grama. Možda je nekome ovaj ekstrakt pomogao, meni nije niti malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije