Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zika virus

U Španjolskoj rođeno prvo dijete s mikrocefalijom

Guilherme Soares Amorim, 2 months, who was born with microcephaly, gets his head measured by his mother Germana Soares, at her house in Ipojuca, Brazil, February 1, 2016. Brazil's top health official said on Monday that the Zika virus outbreak is proving
Foto: Reuters
1/3
25.07.2016.
u 20:20

"Dijete je s kliničkog stajališta dobro, njegove vitalne funkcije su normalne i stabilne", rekao je novinarima Felix Castillo, ravntelj neonatologije bolnice Vall d'Hebron

Žena zaražena virusom Zika rodila je u ponedjeljak u Španjolskoj prvo dijete u Europi oboljelo od mikrocefalije, teške deformacije mozga koju se povezuje s tim virusom, objavili su predstavnici bolnice u kojoj je dijete rođeno.

U Sloveniji je otkriven još jedan takav slučaj, no roditelji djeteta odlučili su pobaciti plod.

– Dijete je s kliničkog stajališta dobro, njegove vitalne funkcije su normalne i stabilne – rekao je novinarima Felix Castillo, ravnatelj neonatologije bolnice Vall d'Hebron.

Majka se Zikom zarazila tijekom putovanja po jednoj latinoameričkoj zemlji, doznaje se iz bolničkih izvora. Nije poznato kojoj. Dijete je rođeno carskim rezom, u skladu s terminom.  

>> Južnoj Europi ovo ljeto prijeti zika virus, Hrvatska ugrožena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije