Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnice

TOP 5 namirnica koje djeluju kao zaštitni faktor. Evo što trebate jesti za bolju zaštitu od sunca

sunčanje
Foto: Shutterstock
27.05.2015.
u 14:17

Ovo su namirnice koje će pomoći u "blokiranju" štetnih UV zračenja, ali nikada nemojte zaboraviti niti proizvode sa zaštitnim faktorom

Ono što jedemo ima veliki utjecaj na naše cjelokupno zdravlje, ali ovaj put ćemo se zadržati na koži - našem najvećem organu.

S dolaskom sunčanih dana sve su češća upozorenja kako kožu prije izlaska iz doma treba zaštiti od štetnog UV zračenja.

Razni preparati s visokim zaštinim faktorom neizostavni su accesoire, ali dosta toga možemo učiniti i mi sami da zaštitimo zdravlje naše kože i iznutra.

Ovo su namirnice koje će pomoći u "blokiranju" štetnih UV zračenja, ali nikada nemojte zaboraviti niti proizvode sa zaštitnim faktorom, piše Yahoo.

Biljke koriste antioksidanse za zaštitu od oštećenja koje uzrokuju sunčeve zrake, a kada jedete biljke konzumirate i njihove antioksidanse koji će na sličan način djelovati i u našem tijelu. Na taj način ćete povećati prirodnu zaštitu od sunca.

Rajčice

Rajčice obiluju likopenom,antioksidansom koji smanjuje količinu slobodnih radikala za 40 do 50 posto. Likopen se bolje apsorbira uz masnoće pa ih konzumirajte uz dodatak maslinova ulja.

Nar

Sjemenke nara sadrže polifenole koji štite kožu od UVA i UVB slobodnih radikala. Oni mogu povećati sposobnost zaštite preparata sa zaštitnim faktorom i do 25% te preventirati pojavu hiperpigmentacije.

Lubenica

Lubenica je još jedan odličan izvor likopena. Za učinkovitu zaštitu potrebno je pojesti najmanje tri šalice.

Paprika

Paprike sadrže antioksidans kapsaicin koji reducira slobodne radikale i preventira upalne procese koji mogu nastati štetnim djelovanjem sunca. Pojedite najmanje jednu papriku prije izlaganja suncu.

Divlji losos

Divlji losos obiluje omega-3 masnim kiselinama koje sprečavaju upalu uzrokovanu UVB zrakama i do 52 posto. Blokiraju ispuštanje enzima koji razgrađuju kolagen, a što za posljedicu može imati pojavu bora.

>>Uživanje u suncu –da, ali zaštitite svoju kožu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije