Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred ekranima

Muški tinejdžeri pred ekranima 8 sati dnevno

tinejdžeri
Foto: Thinstock
29.03.2015.
u 16:40

Gledanje TV-a, igranje na konzolama za igre i korištenje kompjutora, tableta i pametnih mogitela postalo je prava pošas, a pred ekranima ekranima najviše borave dječaci u tinedđerskoj dobi - čak osam sati

Djeca u dobi od 5 do 16 godina pred raznim ekranima provode u prosjeku šest i pol sati, što je dvostruko više nego 1995. godine. Gledanje TV-a, igranje na konzolama za igre i korištenje kompjutora, tableta i pametnih mobitela postalo je prava pošast, a pred ekranima najviše borave dječaci u tinejdžerskoj dobi - čak osam sati. Osmogodišnje djevojčice najmanje su sklone buljenju u ekrane - one to rade u prosjeku tri sata dnevno.

Zanimljivo je i to da ta dobna skupina sve manje gleda klasični TV program, a u golemom porastu je gledanje sadržaja putem interneta.

>>Ovom tinejdžeru (17) plaćaju i po 100.000 dolara za snimke od 6 sekundic

>>Pedeset nijansi bijele - potpun izostanak ozbiljnijih manjinskih ili ženskih tema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije