Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANDIOZAN KONCERT

Thompson zapjevao pred 40.000 ljudi

16.09.2002.
u 00:00

Ono što je sinoć na splitskom stadionu Poljud napravio Marko Perković Thompson zacijelo se može svrstati u red najvećih megaspektakala koje je Hrvatska doživjela. Jer skupiti na jednom mjestu 40.000 ljudi koji te vole svim srcem teško bi itko mogao učiniti. Na Poljud su stigli poklonici "vojnika iz Čavoglava", iz Splita i okolice, Slavonskog Broda, Kupresa... iz svih dijelova Hrvatske i Hercegovine. A Thompson je više od dva sata nizao hit za hitom, delirij za delirijem, stvorivši na Poljudu pravu ludnicu.

Koncert pod nazivom "E moj narode", otvorio je, a čime drugim nego "Čavoglavama"! Thompsonova pjesma počinje riječima: "Za dom", na što mu je cijeli stadion odgovorio: "Spremni".

- Imajte ljubavi prema Bogu, domovini i obitelji. Tako sam ja počeo "91., s Čavoglavama. A danas je ovako - rekao je Thompson i zapjevao "Ne varaj me s golubom u rukama".

Unatoč jakoj buri, na Poljudu je bilo vrelo. Hladnoća nije smetala društvu u kojem su sjedili Zvonimir Boban, Stojko Vranković, Dražen Zečić te Dino Rađa, s kojim je bila supruga Viktorija Đonlić, pokazavši svoju poodmaklu trudnoću. Uz Thompsonovu pjesmu ugodno je bilo i lideru Hrvatskog bloka Iviću Pašaliću, s kojim je u društvu bila i supruga Ksenija, a na koncertu smo zamijetili i suca u "slučaju Lora" Slavka Lozinu. Cijeli je koncert u društvu nepoznate ljepotice Lozina otplesao na stolu. Dakako, nije izostao ni Igor Štimac, ni župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić, dok smo na ulazu u stadion sreli i bivšeg splitskog gradonačelnika Ivana Škarića, koji je nedavno uplovio u estradne vode.

- Rado bih zapjevao, samo neka me Thompson pozove - rekao je Škarić.

Poljud je bio pun, prepun. Od poznatijih fizionomija zamijetili smo Miroslava Lilića, Mirka Čondića, odvjetnicu Doris Koštu, Antu Kovačevića, zatim Boru Gotovinu, brata nestalog generala Ante Gotovine i druge.

Postojala je bojazan od mogućih politički začinjenih incidenata, no publika je tek na tren zapjevala "Zovi, samo zovi" i jednu minutu skandirala "Mesiću, cigane". Liku pokojnoga predsjednika Tuđmana, koji se pojavio na videozidu u Thompsonovu spotu, upućene su pak ovacije. No, jačih političkih konotacija ipak nije bilo.

Thompson je često između pjesama govorio, svaku je najavljivao na poseban način. Tako je, najavljujući pjesmu Prijatelji, istaknuo:

- Budimo zajedno, mnoge su generacije htjele Hrvatsku, a nama je Bog dao da je imamo. Budimo zajedno, budimo prijatelji!

Ozren Maršić, Drago Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije