Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Svaka druga osoba kod nas umire od bolesti srca

Žena priča na telefon
Foto: Thinkstock
1/4
15.09.2014.
u 09:35

Moje zdravlje izlazi u srijedu, 17. rujna, za samo 3 kune uz Večernji list

Od kardiovaskularnih bolesti na svijetu godišnje umire više od 17 milijuna ljudi, što ih čini svjetskim ubojicom broj jedan. I u Hrvatskoj podaci su zabrinjavajući. Prema njima, od ovih je bolesti u protekloj godini umrlo 24.988 osoba, što znači da je svaka druga osoba u Hrvatskoj umrla od kardiovaskularnih bolesti.

Obolijevaju i žene i djeca

Kardiovaskularne bolesti usto su na drugom mjestu svih dijagnoza liječnika obiteljske medicine, a obolijevaju sve dobne i populacijske skupine, uključujući žene i djecu. Naša zemlja jedna je od 194 zemlje koje su se obvezale smanjiti prerane smrti prouzročene kardiovaskularnim bolestima 25 posto do 2025. godine.

Foto: VLm

U novom broju magazina Moje zdravlje, u prodaji od 17. rujna za samo 3 kune uz Večernji list te samostalno za samo 9,90 kuna, otkrivamo kako prevenirati bolesti srca, kako krvni tlak držati pod kontrolom, razbijamo najčešće mitove o srčanim bolestima i savjetujemo kako si odmah pomoći i spriječiti razvoj bolesti uz savjete kardiologa dr. Krešimira Štambuka iz Klinike Magdalena. Naslovnicu Mojeg zdravlja krasi lijepa i mlada glumica Doris Pinčić Rogoznica, koja se odlično snalazi ne samo na televizijskim ekranima već i u najdražoj ulozi – mame malenog Donata.

Pročitajte kako se nositi s pogoršanjem vida nakon četrdesete godine, ali i zašto je važna prevencija nekih oblika raka za koje postoje preventivni programi probira. Doktor Danko Mikulić, član transplantacijskog tima KB-a Merkur otkriva kako mu izgleda svakodnevica na poslu i kod kuće.

Otkrijte kako se danas možemo i trebamo boriti s debljinom – jednim od najvećih izazova i problema modernog društva te kako liječiti neplodnost u muškaraca.

Jesen dobra za zdravlje

U šumi različitih obveza, od kuće do posla, teško je sve stići obaviti, i to s osmijehom na licu. Zato donosimo savjete stručnjaka kako posložiti obveze, kojima dati prioritet te ostaviti vrijeme i za sebe. Jesen je bogata namirnicama koje su savršene za zdravlje organizma, zato uživajte u njima i pročitajte savjete nutricionistice Darije Vranešić Bender. Naučite sve o zelenoj glini, savršenoj za čišćenje organizma izvana i iznutra, ali i zašto treba biti pažljiv s njenom konzumacijom.

Foto: VLm

Savjetujemo i kako očvrsnuti kožu kako vas ove zime ne bi iznevjerila te 10 savjeta za njegu kojom dugoročno svoju kožu činite mladolikom i lijepom. Za potpuno opuštanje tu su jesenski noviteti iz wellnessa.

U ovom broju čitajte:

  • Dr. Danko Mikulić – Transplantacijski kirurg otvoreno o životnoj svakodnevici
  • Prezbiopija – Kako liječiti staračku dalekovidnost
  • Debljina – Izazov i problem modernog društva
  • Zelena glina – Uspješno čisti organizam izvana i iznutra
  • Organizacija vremena – Slaganje obveza za lagodan život
  • Spremni za hladnoće – Očvrsnite kožu za zimske uvjete

>>Često mokrite, grče vam se mišići i pretjerano se znojite? Evo što to može značiti

>>10 simptoma raka koje ni jedna žena ne bi smjela ignorirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije