Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

S.O.S. za samopouzdanje na plaži

plaža
Nel Pavletić/Pixsell
20.06.2014.
u 16:49

Vrijeme je da se prestanete sramiti tijela, a život je prekratak da biste bili robovi vlastitih kompleksa. Stvorena negativna slika o sebi može se promijeniti, ali treba biti spreman na prihvaćanje vlastitog tijela

Dok je ljeto za jedne najzabavniji i željno iščekivani dio godine, za druge predstavlja vrstu noćne more. Nezadovoljstvo vlastitim izgledom – ponekad opravdano, a često posljedica potpuno iskrivljene slike o sebi, sve više ljudi sputava da se slobodno prepuste zasluženom odmoru. Ljeto je doba godine kad nosimo najmanje odjeće, a uobičajena ljetna garderoba mnogima zadaje glavobolje.

Odlasci na skrivene plaže gdje ima što manje ljudi, plivanje u majici kratkih rukava kako bi sakrili salo, nelagoda kad se na plaži trebamo skinuti u kostim i objelodaniti celulit i strije, histerično umotavanje u ručnik čim se izađe iz vode — samo su neke od situacija koje su mnogima dobro poznate. Prevladava mišljenje da su većinom žene te koje imaju problema s tjelesnim samopouzdanjem. No, sve je više i pripadnika jačeg spola nezadovoljnih izgledom i zbog toga prilično pate. Jednostavno, čini se da živimo u kulturi u kojoj su mladost i ljepota postale imperativne vrijednosti – pa čak i za muškarce.

Da bi promijenili negativnu sliku o sebi treba se pokrenuti, osloboditi opsjednutosti vlastitim i tuđim izgledom, mijenjati misli o vlastitom tijelu...

Kako to sve pomoći i ponosno se pojaviti u kupaćem kostimu čitajte u novom broju Mojeg zdravlja u prodaji za samo 9,90 kuna.

Ako još uvijek niste spremni provesti najbolje ljeto ikad onda smo sigurni da će vam magazin Moje zdravlje u tome pomoći. U naš ljetni specijal uključili smo liječnike, nutricioniste, trenere i psihologe koji vam i te kako mogu pomoći da dočekate godišnji odmor potpuno spremni. U novom broju, čiju naslovnicu krasi lijepa voditeljica Mila Horvat, donosimo priču kako ljeto pozitivno utječe na naše zdravlje, zašto je važno s kime provodite godišnji odmor, kako se fizički i psihički pripremiti u zadnji tre...

Foto: VLm

Naučite kako prevenirati upale mjehura, a i zašto ih je važno liječiti te na koje sve načine.I dok je u razvijenim zemljama na prvom mjestu bolesti jetre nealkoholna masna bolest jetre u Hrvatskoj je, nažalost, još uvijek alkohol prvi krivac za bolesti jetre. U novom broju savjetujemo vas i kako se zaštititi od sunca, ali i kako liječiti opasne i bolne opekline od sunca.

O zgodama, nezgodama, dugogodišnjem iskustvu i radu s pacijentima otvoreno govore četiri medicinske sestre bez kojih ne mogu ni liječnici ni pacijenti.

Pročitajte i temu o zaštititi od insekata, a posebnu pažnju obratite na glavu i vrat jer su tamo ubodi i najopasniji.

Ako ste među onima koji neprestano pokušavaju preuzeti kontrolu nad vlastitim životom i nikako to ne uspijevaju, naš tekst sigurno će vam pomoći u tome. Stručnjaci ističu, ključ je u proaktivnosti odnosno poduzetnosti.

Uživajte ovog ljeta u sezonskom voću i osvježavajućim desertima bez grižnje savjesti, a uz naš plan 24/7 za uredan stil života naučite kada jesti, kada vježbati, kada spavati i pri tome mršavite.

Da bi i ovog ljeta bili lijepi i njegovani donosimo vodič za kožu bez dlačica te kako kod kuće možete njegovati i osigurati zdravlje svojim stopalima.

I ništa manje važno, zašto ne biste ovo ljeto zapamtili po adrenalinu, a ne po izležavanju na plaži? Otkrijte kako...

Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje u prodaji za samo 9,90 kuna!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije