Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije toliko loša

Slasna pizza mogla bi nam pomoći da brže izgubimo kilograme

Pizza
Foto: Pixabay
1/3
27.08.2016.
u 17:10

Iako je ova slasna namirnica svrstavana u kategoriju brze prehrane, znanstvenici smatraju da je jedenje pizze jednom tjedno djelotvornija metoda za uspješno rješavanje nakupljenih kilograma

Portugalsko istraživanje pokazalo je da jedenje pizze može pomoći kod gubitak kilograma.

Iako je ova slasna namirnica svrstavana u kategoriju brze prehrane, znanstvenici smatraju da je jedenje pizze jednom tjedno djelotvornija metoda za uspješno rješavanje nakupljenih kilograma, javlja Telegraph.

Pritom osoba šest dana u tjednu treba paziti na unos kalorija, a jedan dan tzv. cheat day, uživati u željenom obroku.

Važnost motivacije

U istraživanju su sudjelovale dvije skupine dobrovoljaca. Obje skupine smjele su unijeti 10,500 kalorija tjedno, dok je prvoj dozvoljeno jedenje pizze jednom tjedno. Ostalih šest dana, kandidati nisu prelazili granicu dozvoljenog tjednog unosa kalorija. 

Na kraju istraživanja otkriveno je da je upravo skupina koja je kratko uživala u kaloričnijoj hrani, izgubila višak kilograma. Druga skupina dobrovoljaca brže je posustajala zbog manjka motivacije, a pojedinci su i u potpunosti odustajali od spomenutog režima prehrane.

>> Njome su se najprije sladili siromašni seljaci i pučani, preko Amerike osvojila je svijet

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije