Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušajte i vi

Evo kako je majka 'natjerala' svog sina da se zdravo hrani

zdrava prehrana
Foto: Instagram
1/4
04.08.2015.
u 07:00

Sve što je kuhala svom djetetu složila bi u obliku likova iz njegovih omiljenih crtića

Malo je majki koje ne znaju kako je to kada im dijete ne želi jesti. Pogotovo kada ne želi jesti samo zdravu hranu, a nikad mu dosta slatkiša ili grickalica.

No, jedna se majka dosjetila kako 'natjerati' svog sina da pojede dovoljne količine voća i povrća dnevno.

Naime, sve što mu je kuhala i pripremala za obrok na tanjur bi složila u obliku likova iz njegovih omiljenih crtića ili bi jednostavno tanjur dekorirala privlačnim baš za dijete, dakle šareno i veselo. Na svakom bi tanjuru i ispisala njegovo ime.

– Svaku večer Jacob bi rekao što želi da mu idući dan pripremim za ručak, odnosno koji lik iz crtića. Čak me jednom pitao da mu napravim Michaela Jacksona – rekla je Australka Laleh Mohmedi.

Kako maleni Jacob nije htio jesti zdravu hranu, dosjetljiva majka odlučila se spustiti na razinu djeteta i poigrati se s hranom, a to je polučilo i više nego dobre rezultate.

Ako imate sličnih problema sa svojom djecom, svakako vijedi pokušati.

>> Vodu treba i ‘jesti’: kroz voće, povrće, bistre juhe, variva

Komentara 1

DU
Deleted user
11:54 05.08.2015.

Uu, >kuhala< je u istom tanjuru jagode, salamu, rotkvice i kuruzne pahuljice. Pretrgla se od muke i usvicala kraj spareta. No dobro pustimo Australce, mlade i stare i njihove prehrambene navike. Nego gospodjo ili gospodicna Karolina, moze li umjesto loseg prijevoda (>pitao da napravim<, wtf, kak bi se reklo, je pak to?) moze li malo inventivnog novinarstva, recimo da nam prikazete kako, na primjer, cuspajz kelj ili mladi grah garnirati s fasiranim sniclima, da to u tanjuru izgleda, recimo, kao izvjesni Miki? Ili Jelena Rozga? Naglasiti pritom da sve namirnice stizu s nasih OPG-a a zabavni likovi s domace scene! Domisljata kuharica za svakog clana obitelji naci ce nekoga koga bi s uzitkom slistio. MIslim, kad vec trucamo gluposti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije