Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve za nju

Sada su naša vrata otvorena za žene oboljele od svih karcinoma

08.05.2013., Zagreb - Konferencija za novinare koalicije Udruga u zdravstvu i Udruge SVE za NJU! s temom Kako Ministarstvo zdravlja podrzava civilno drustvo i pacijente. Ljiljana Vukota.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
26.05.2015.
u 10:02

Udruga ne skrbi samo o oboljelim žena već su na raspolaganju i njihovim obiteljima, a prepoznaju ih i liječnici onkolozi

Pet godina otvorenih vrata, otvorena srca, tisuće žena i deseci tisuća sati provedenih u razgovoru, potpori, ruku raširenih za pomoć ženama oboljelim od karcinoma bilježi udruga Sve za nju.

– Prošlo je već pet godina otkad djelujemo. Počeli smo iz minusa, čak ne s nule, uredili smo dvije sobe za korisnice koje dolaze na pretrage i liječenje izdaleka, za one koje su emocionalno i materijalno iscrpljene – kaže Ljiljana Vukota, psihologinja i voditeljica Centra, te ističe da broj žena koje prođu kroz obradu nije cilj, a ni pokazatelj jer ih se podjednako toliko javlja telefonom.

– S nekima se čujemo jednom, s nekima pak ostajemo u kontaktu i po nekoliko godina, a u evidenciji nam je 3300 članica. Ove smo godine napravili preregistraciju pa su sada naša vrata otvorena za žene oboljele od svih karcinoma – dodaje Lj. Vukota. Posebno su ponosni jer je njihov program osvještavanja o pojavnosti raka jajnika prepoznat te je Hrvatska uvrštena među 10 zemalja na svijetu koje provode ovakve projekte.

– Naša oaza povjerenja, humanosti i empatije te razmjene iskustva otvorena je, unatoč svakodnevnoj borbi za sredstva i traženje sponzora za projekt u koji vjerujemo – kaže Vukota.

>>Važno je i što i kako jedemo jer sve bolesti počinju u probavi

>>Rak se danas liječi pametnim koktelima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije