Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za lijepu kosu

Riješite se peruti na prirodan način uz ove savjete

kosa
Foto: Thinkstock
03.09.2014.
u 07:21

Iako mnogo razloga može biti uzrok nastanku peruti, gljivična infekcija svakako je jedna od najčešćih uzroka.

Vjerojatno ste se i vi barem jednom u životu mučili s tim neugodnim bijelim ljuskicama.

Iako mnogo razloga može biti uzrok nastanku peruti, gljivična infekcija svakako je jedna od najčešćih uzroka. Na tržištu postoje mnogi šamponi i preparati koji obećavaju rješenje problema u kratkom roku, ali ako ne želite koristiti neki od njih ili vaš problem nije nestao niti nakon uporabe tih proizvoda, pokušajte s nečim iz kućne radinosti.

Maslinovo ulje

Masirajte vlasište s maslinovim uljem barem dva puta tjedno. Da bi postupak bio što učinkovitiji zamotajte ručnik oko glave prije spavanja i ostavite tako do jutra da se ulje dobro apsorbira i odradi svoje.

Jabučni ocat

Nakon uobičajenog pranja kose, koristite jabučni ocat razrijeđen u vodi za zadnje ispiranje. Budući da je ocat prepun kalija, učinkovito će osloboditi tjeme od mrtvih stanica. Ako ste u mogućnosti koristite prirodni jabučni ocat.

Piskavica

Sjemenke piskavice namočite u vodi i ostavite preko  noći. Od sjemenki napravite pastu i namažite vlasište. Ostavite da djeluje oko pola sata, zatim isperite mlakom vodom. Da biste se riješili peruti ponavljajte ovaj postupak jednom tjedno kroz mjesec dana.

Aloe vera

Aloe vera sadrži antibakterijska i antigljivična svojstva koja su izvrsna za liječenje peruti. Nanesite aloe vera gel na vlasište i držite oko 40 minuta. Kosu zatim operite uobičajenim postupkom.

>>Imate problema s peruti? Možda se radi o seboreji

>>Napravite sami masku koja će vašoj kosi vratiti sjaj i volumen

Komentara 1

DU
Deleted user
13:29 03.09.2014.

Ima bolji i učinkovitiji način: U 1 litru neutralnog šampona umiješati 10 ml čistog lavandinog ulja, lagano promiješati i s tom mješavinom prati kosu u uobičajenom ritmu. Rezultati se pokazuju već nakon mjesec dana. Nastaviti s redovnom upotrebom i prhuta više neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije