Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak 70 posto

Računala i smartphonei krivi za porast teškoća u razvoju govora

dijete laptop računalo
Photos.com
01.01.2013.
u 09:25

Roditelji se sve manje razgovaraju sa svojom djecom pa su ona osuđena na igranje videoigara. Posljedica je toga sporiji razvoj govornih vještina...

Zbog uporabe smartphonea, playstationa, računala i TV-a sve više djece ima poteškoća u govoru, pokazala je šestogodišnja studija britanske vlade Program za istraživanje bolje komunikacije.

Djeca već u školi dolaze s minimalnim govornim vještinama od prijašnjih generacija, a brojke govore da je broj djece s nekim govornim nedostatkom ili poteškoćama u sklapanju rečenica porastao za 70 posto.

Daily Mail piše da su nedavne studije također pokazale da djeca koja kasnije razvijaju svoje govorne vještine imaju i više problema u školi te s učenjem i ne postižu isti uspjeh kao i ostala djeca.

– Jedan od problema je to što roditelji zbog premalo vremena provedenog s djecom kasno uočavaju da ono ima problema u govoru – objasnila je voditeljica studije Jean Gross.

 

Komentara 1

PA
pancake
12:54 01.01.2013.

ma nemojte zezat! ako manje vježbaš govorne vještine one će biti i manje razvijene....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije