Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVIŠE JE PREVIŠE

Pretjerano gledanje televizije čini nas nesretnima

dr. House
Fox TV
01.10.2010.
u 17:06

Gledanje televizijskih medicinskih serija poput Dr. Housea, Hitne službe i Uvoda u anatomiju moglo bi vam činiti više štete nego koristi.

Gledanje televizijskih medicinskih serija poput Dr. Housea, Hitne službe i Uvoda u anatomiju moglo bi vam činiti više štete nego koristi. Iako je za ove popularne serije koje se često fokusiraju na neobična i rijetka zdravstvena stanja svojedobno utvrđeno da podižu svijest o zdravlju, čini se da jednako toliko gledatelje ostavljaju u strahu za vlastito zdravlje.

Naime, studija koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Rhode Island otkrila je da osobe koje redovito prate ove serije smatraju kako bi vrlo lako mogli postati žrtve raznih, često neobičnih bolesti te vjeruju da bi njihova bolest mogla biti i te kako ozbiljna.

Studija profesora Yinjiao Yea navodi da previše gledanja televizije također može utjecati na to koliko su ljudi zadovoljni svojim životima. Naime, pokazalo se da ih gledanje serija čini nesretnima jer postaju pretjerano opterećeni materijalnim te čak opsjednuti uspoređivanjem svoje i tuđe imovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije