Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potencija ili impotencija

Predstavlja li bicikliranje rizik za potenciju? Evo odgovora...

04.06.2016., Zagreb - 34. Vecernjakova biciklijada startala je s parkiralista kod Nacionalne sveucilisne knjiznice, a staza duga 12 kilometara zavrsava na Bundeku. Tisuce biciklista pedalira vec 34 godine sve od 1978. godine kada je biciklijada prvi puta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
23.08.2016.
u 10:08

U rizičnijoj su grupi koji se voze biciklom više od tri sata tjedno. Muškarci koji primijete obamrlost, odnosno gubitak osjećaja u području perineuma, moraju nešto promijeniti, rekao je Miller.

Muškarci koji se često voze biciklom čuli su glasine da kontakt sa sjedalom može dovesti do impotencije, ali koliko je ta tvrdnja realna?

Ovisi, kaže Kurt Miller, šef urologije u berlinskoj sveučilišnoj bolnici Charite. 

"Ako se perineum (međica) dulje vrijeme izlaže pritisku za vrijeme bicikliranja, to može imati učinka na živce odgovorne za erekciju", rekao je Miller.

U rizičnijoj su grupi koji se voze biciklom više od tri sata tjedno. Muškarci koji primijete obamrlost, odnosno gubitak osjećaja u području perineuma, moraju nešto promijeniti, rekao je Miller.

Potrebno je prilagoditi sjedalo i promijeniti položaj na 'sicu', rekao je.

"U normalnim okolnostima rizik je relativno malen. Kada se to radi ispravno, biciklizam može imati zapravo imati pozitivan učinak na seksualnu potenciju", rekao je Miller.

Aktivnost, naime, poboljšava cirkulaciju krvi u području zdjelice.

>>Dijabetes nije prepreka za bavljenje sportom i pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije