Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova online usluga HZZO-a

Poslodavci mogu vidjeti prijave i u elektroničkom obliku

Siniša Varga
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.05.2015.
u 17:30

Riječ je o usluzi koja poslodavcima olakšava i pojednostavljuje poslovanje i nastavak je na usluge automatskih prijava

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pokrenuo je novu online uslugu e-Zdravstveno za svoje poslovne korisnike.

Riječ je o usluzi koja poslodavcima olakšava i pojednostavljuje poslovanje i nastavak je na usluge automatskih prijava koje HZZO od prošle godine obavlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje.

Od sada poslodavci mogu imati uvid u prijave/odjave/promjene statusa osiguranika obveznog zdravstvenog osiguranja (Tiskanica T1/T2) na adresi https://e-usluge.hzzo.hr. Pristup podacima moguć je isključivo uz autentifikaciju pametnom karticom HZZO-a ili poslovnim certifikatom Fine sadržanim na kriptografskom uređaju Fine ili poslovne banke (e-kartica, USB token), uz ispunjavanje tehničkih preduvjeta.

Nakon uspješne prijave, može se pristupiti podacima o prijavama obveznog zdravstvenog osiguranja.

Pri tome, ukida se postojeći način obavještavanja o provedenim prijavama i odjavama te promjenama obveznog zdravstvenog osiguranja slanjem tiskanica u PDF obliku.

>>Liječnik će 'na daljinu' pratiti svog pacijenta

Komentara 12

MA
malaplava
17:41 25.05.2015.

hebali ih poslodavci samo njima štimaju,kada će učiniti nešto za radnike,recimo da minimalac bude plaća od koje se može živjeti..?

LA
LANA555
20:03 25.05.2015.

Katastrofa sto se radi.danas sam isla krv vaditi kako je sad po novom kakti doktur opce prakse elektronicki salu uputnice za vazenje krvi.Dvoje starihi ludi doslo i jos nih i doktorica koja radi u labatoriji samo cita prezimena i kaze vas nema uputnica nije stigla nema je .A ljudi se digli rano da idu vadit krv.Ma uzas.takvim ljecnicima treba za nagradu dignuti place i za sto strajkaju.Zena i mus stari jedva hodaju.Eeto kako se je zdrastvo pobolsalo.Sramota.

LA
LANA555
20:09 25.05.2015.

Tri mjeseca cekate za vazenje krvi za hormone stitnjace a utrazvuk stotnjace 6 mj.Ko ima novaca taj ce ic kod privatnika.Ma uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije