Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pokrenite se na 27 različitih načina – i to sve besplatno!

Pokret za radost
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
17.09.2015.
u 14:44

Zabavno-sportski program u kampusu Kineziološkoga fakulteta počinje u subotu 19.rujna u 9.30 i traje do 19 sati. Svi zainteresirani moći će se potpuno besplatno, uz stručnu pomoć, okušati u čak 27 različitih tjelesnih aktivnosti

Jeste li ikada isprobali hapkido ili yiquan? Želite li plesati salsu ili sambu, ali ne znate kako? Što je bolje za vas, pilates ili joga? Sve to i još mnogo više možete isprobati i doznati u samo jednome danu, i to posve besplatno – u subotu 19. rujna na Kineziološkome fakultetu u Zagrebu.

Cjelodnevne sportsko-rekreacijske radionice održavaju se u okviru projekta Pokret za radost, kojim Coca-Cola u Hrvatskoj već tri godine, zajedno s Kineziološkim fakultetom, promiče svijest o važnosti redovitoga kretanja potičući građane na vježbanje i rekreaciju. Pokret za radost održava se u okviru najveće europske kampanje promidžbe tjelesne aktivnosti i zdravlja NowWeMove i središnja je aktivnost ovogodišnjega Tjedna kretanja u Hrvatskoj.

Zabavno-sportski program počinje već od 9.30, a službeno otvaranje je u 11 sati, nakon čega slijedi i start 11. utrke Urban Challenge. U kampusu Kineziološkoga fakulteta (Horvaćanski zavoj 15) svi zainteresirani moći će se potpuno besplatno i uz stručnu pomoć okušati u čak 27 različitih tjelesnih aktivnosti, koje će se održavati u trima različitim dvoranama – na trima različitim podijima Kineziološkoga fakulteta. Na borilačkome podiju tako će se moći isprobati poznate borilačke vještine poput hrvanja, aikida, taekwondoa ili brazilskog jiu jitsua, ali i neke manje poznate, kao što su hapkido, kali/eskrima, kuk sul do, yiquan i tai chi chuan. Na plesnome podiju moći ćete naučiti korake za balet, breakdance, hip hop, mažoret, zumbu, salsu, swing, sambu i trbušni ples. Podij za fitness namijenjen je ljubiteljima različitih vrsta treninga, koji mogu birati između pilatesa, metode Ground Force, ritmičke i korekcijske gimnastike, mini trampolina, Rio fitnessa, joge, utega kettlebell i plesa oko šipke.

Program traje cijeli dan do 19 sati, a oko 18.30 očekuje se i proglašenje pobjednika 11. utrke Urban Challenge, prave urbane pustolovine koja počinje penjanjem mornarskim užetom, a završava vožnjom splavi preko Save. Od dvočlanih timova koji prihvate izazov očekuje se da u određenome vremenu obiđu što više provjernih točaka raspoređenih po Zagrebu i riješe što više zadataka. Pritom sami biraju provjerne točke, discipline i zadatke, tako da svi mogu prilagoditi svoju fizičku spremu intenzitetu utrke.

Ako niste sigurni što je od mnoštva ponuđenih aktivnosti najprikladnije za vašu trenutačnu kondiciju, Pokret za radost i tu vam može pomoći. Besplatnim mjerenjem tjelesne spreme dobit ćete podatke o svojemu stvarnom stanju, a potom i stručni savjet kako se najbolje aktivirati. Koju god aktivnost naposljetku izaberete, vaš će izbor sigurno biti dobar jer pokret je siguran put do boljega raspoloženja i psihofizičkog zdravlja!

Prijavite se već danas na besplatnu radionicu, rezervirajte svoje mjesto i otkrijte savršen pokret za sebe!

Želite prijaviti greške?