Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak život

Pogledajte kroz što sve žene moraju prolaziti dok šeću ulicom

Shoshana B. Roberts
Foto: Screenshot/Reuters
1/5
30.10.2014.
u 10:37

Video neprofitne organizacije o zlostavljanju na ulicama u jednom je danu imao već preko 10 mil. pregleda

Video koji prikazuje mladu žensku osobu kako prolazi ulicama New Yorka dok ju neprestance gnjave muški prolaznici dobacivanjima i komentarima na račun njezina izgled postao je viralni hit nakon što je u srijedu objavljen na YouTubeu.

Video je snimila neprofitna organizacija Hollaback! posvećena zaustavljanju zlostavljanja koje žene doživljavaju već i samom šetnjom gradskim ulicama.

Glumica Shoshana B. Roberts tijekom 10-satne tijekom šetnje New Yorkom doživjela je preko 100 "uleta" što je prikazano u dvije minute videa koji je u samo jednom danu pregledalo više od 10 milijuna ljudi.

– Ne možemo staviti svih 10 sati u dvije minute i toliko je toga ostalo neprikazano, kao na primjer kad su me zgrabili za guzu – kazala je Reutersu uz prigovor kako joj takvo ponašanje prolaznika ometa svakodnevni život.

Foto: Screenshot/Reuters

– Ometa me to, da. Ne samo da me dekoncentrira već i stvara osjećaj nelagode i povećava razinu stresa – kazala je glumica.

U videu njezina je neverbalna komunikacija jasno poručivala "ne obraćaj mi se". Hodala je zgrbljenih ramena, uvučena u sebe i gledala ravno. Nije željela kontakt s prolaznicima, no oni su svejedno našli za shodno dobacivati joj "Hej, ljepotice", "Hoćeš li popiti piće sa mnom" i slično.

Djevojka je, inače, ranije u životu bila žrtva seksualnog napada. Kaže kako su je oduševile reakcije na snimljeni video, ali i da je bilo mnogo zlobnih komentara nakon njegove objave, a neke će od njih prijaviti i policiji.

>>'U potrazi sam za blagom. Mogu li ga potražiti oko tvojih grudi?'

>>Izgladnjivala dijete, a na Facebooku se hvalila kuhanjem janjećih rebara i poslastica

>>Progovorila po prvi put o ukradenim fotografijama: To je seksualno zlostavljanje. Odvratno je

Komentara 3

HA
harakiri
00:20 01.11.2014.

lol gdje je tu zlostavljanje?

HR
HRVATSKA89
15:29 02.11.2014.

hahaa dajte pa mogla je i prosetati po africi u tajicama 2br maje i vidi se u kojim djelovima grada je cura prosetala

SA
Sanja05
11:12 09.11.2014.

Muškarci si stvarno svašta dopuštaju to je tako svugdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije