Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu, dojenje je zakon

Plakati za promociju dojenja pravi su hit!

Plakati dojenje je zakon
Foto: VL
1/5
29.09.2015.
u 12:57

Osim brojnih pozitivnih komentara na akciju koju podržavaju žene, ali i muškarci, objava plakata "prikupila je" preko 1200 lajkova, a do ovog trenutka objave ih je preko tri tisuće.

U samo sat vremena otkada su objavljeni na Facebooku plakati kampanje Dojenje je zakon postali su pravi hit.

Osim brojnih pozitivnih komentara na akciju koju podržavaju žene, ali i muškarci, objava plakata "prikupila je" preko 1200 lajkova, a do ovog trenutka objave ih je preko tri tisuće.

Kampanja Dojenje je zakon pokrenuta je u suradnji Večernjeg lista, Ordinacija.hr, Grada Zagreba, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja (HUGPD), udruge Roda te Savjetovališta za rani razvoj djece Telefončić.

Cilj kampanje je promovirati i osvijestiti važnost dojenja kao i činjenicu da se majke ne moraju skrivati dok doje svoje dijete. Ambasadorica kampanje je voditeljica Anja Alavanja Romac koja podržava dojenje te u intervjuu za magazin Moje zdravlje otvoreno govori o dojenju u javnosti i svojim iskustvima.

Svoje dijete možete dojiti bilo kad i bilo gdje. U Zagrebu, dojenje je zakon!Jeste li već ovih dana u Zagrebu vidjele...

Posted by RODA - Roditelji u akciji on Monday, September 28, 2015

Javna manifestacija „Dojenje je zakon u Gradu Zagrebu“ obilježava se nizom aktivnosti: grupno dojenje na Zrinjevcu okupit će dojilje koje će dojeći na otvorenom poslati poruku o tome kako bi dojenje u javnosti trebalo biti prihvaćeno i normalno. Na javnom dojenju okupit će se i one majke koje doje na javnim mjestima, ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice.

Ako to već niste, možete se pridružiti na Zrinjevcu u subotu 3. listopada 2015. Dojenje na otvorenom počinje točno u 12 sati, a potrebno je doći najmanje 15 minuta ranije zbog registracije i podjele podložaka za sjedenje.

Na štandovima na Zrinjevcu će od 11 do 13 sati roditelji moći dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure. Uz Rodine savjetnice za dojenje, na štandovima će biti i IBCLC savjetnice, LLLI savjetnice, savjetnice sa Telefončića, patronažne sestre i primalje.

U ponedjeljak 5. listopada u Rodinu gnijezdu, Čanićeva 14 u Zagrebu mame mogu doći po savjet o dojenju od 14 do 18 sati. Potrebna je prethodna najava zbog rezervacije termina na 01 61 77 500. Rodine savjetnice u sklopu savjetovališta pružaju podršku dojiljama kojima je i takva podrška potrebna.

U kinu Europa 6. listopada u 19 sati bit će prikazan dokumentarno edukativni film udruge Roda „Mliječna staza – svaka majka ima priču“. Dokumentarna filmska priča o dojenju u Americi, u mnogočemu je bliska većini žena diljem svijeta koje imaju iskustvo dojenja i majčinstva. Upravo je to čini univerzalnom i vjerujemo da će privući pažnju mnogih roditelja diljem Hrvatske. Besplatnu projekciju omogućio je Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, a osim u Zagrebu, projekcija filma će se održati i u Splitu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zadru, Koprivnici, Samoboru, Krapini i drugim gradovima.

U tjednu dojenja su otvoreni i Mliječni barovi, odnosno Breastfeeding cafe-i. U gradu se majke dojilje rijetko okupljaju na javnim mjestima jer nerado doje u javnosti. Breastfeeding cafe-i organiziraju se u već dugo u gradovima Europe kako bi tim majkama pružili utočište i dali im priliku za neposredan razgovor sa savjetnicama. Ove godine Mliječni barovi bit će organizirani u Zagrebu na 5 različitih lokacija:

· petak, 2.10.2015. 10-12 sati, HUB, Vlaška 70 E

· nedjelja, 4.10.2015. 10-12 sati, Kim´s Coffee, Petrova 21

· ponedjeljak, 5.10.2015., 18-20 sati, Linea, Julija Knifera 4

· ponedjeljak, 5.10.2015., 17.30-19.30 sati, Le cinema caffe, Radnička cesta 37B

· utorak, 6.10.2015., 10-12 sati, Playlife, Bolnička cesta 49A

· srijeda, 7.10.2015., 10-12 sati, City ranch, Savska Opatovina bb

Komentara 3

Avatar zg.zagorac
zg.zagorac
08:21 01.10.2015.

Ako odrasli mogu jesti bilo gdje, zakaj ne bi i klinci. Nemam ništa protiv toga (dobro, možda su mi motivi malo upitni....;-)

Avatar bambam
bambam
09:57 01.10.2015.

Dok je moj klinac bil tak mali, kad smo se spremali nekud van, nismo isli kad je bilo vrijeme hranjenja. Kad se nahranil, bil je sit i zadovoljan i znali smo da smo 2 sata (ili kolikovećgod) bez brige. Nije da nije lijepo vidjeti kad mlada mama izbaci sisu, ali znate da mi muski ne mozemo ne-buljiti :)

DA
danho
09:21 30.09.2015.

s kakvim glupostima s eove babe bave da me sram nekad sto sam zena..daj nadoji dijet ei ne pravi halabuku oko toga, ona bi bila s frendicama na kavi i dojila dijete nasred cvjetnog da sv i vele kak je ona cool mama, em je na kavi da svi vide njenu oblekicu i cool obrijanu frizuru em se kakti brine o svom djetetu, daj mollim te..ovo je stvarno svjetska glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije