Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Pavuna: I ja natašte pijem vodu s medom i limunom za imunitet

15.04.2010., Split - Poznati hrvatski fizicar i izumitelj Davor Pavuna razgovarao je u Splitu sa direktorom sajma Croatia Boat Show Vicencom Blagaicem o projektu Hrvatski san. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
27.03.2015.
u 14:38

Crystal Davis, koja je bila ovisna o tabletama protiv bolova, tvrdi da je ozdravila pijući svako jutro vodu s limunom i medom

Voda s limunom i medom promijenila je život Crystal Davis – ozdravila ju je, ali i obogatila. Njezina je priča poharala (online) svijet. Naime, ovisna o tabletama protiv bolova, ova žena odlučila je svaki dan početi spomenutim napitkom koji joj je vratio, kako svjedoči, dobro zdravlje. Da nije riječ tek o još jednom spinu, potvrdio nam je poznati znanstvenik, fizičar Davor Pavuna, koji i sam po buđenju natašte prvo popije do pola litre vode s limunom i prirodnim medom. Nazvat će to preventivnom medicinskom prehranom koja mu je ojačala imunitet, a prenio je to i na cijelu svoju obitelj.

– Napitak mora biti što lužnatiji, a ne kiseo. Upravo limun vodu stvar lužnatom te onda ona ima drugačija biomedicinska svojstva. Ako hoćete pojačati preventivu, najbolje je koristiti prirodni med s malo cejlonskog cimeta. To nisu moji recepti, medicinari su to provjerili diljem svijeta. Budući da sam eksperimentalni fizičar i znanstvenik, sve sam provjerio na sebi i svojoj obitelji te mogu reći da zbog toga imam dobar imunitet – objasnio je dr. Pavuna, koji je odabran za svjetski odbor za kvalitetu voda te je upravo voda tema o kojoj predaje. Iako važnost vode i njezina ljekovitost danas još uvijek zvuče kao alternativa, što smatra i dr. Pavuna, činjenica je da je u jednom francuskom selu život stanovnika u prosjeku duži 20 godina s obzirom na to da svi piju izvorsku vodu.

– Sada je to jedna pragmatična mudrost i svakome je savjetujem. I čaša vode prije spavanja preporučljiva je za kardiovaskularni sustav. Mi smo svi dehidrirani, a organizam se mora hidrirati da bismo sve mehanizme održavali u imunitetnom stanju – objasnio je dr. Pavuna, koji uz hidraciju organizma preporučuje i izbacivanje takozvanih bijelih otrova iz prehrane, odnosno bijelog brašna, šećera i masti.

>> Pila je vodu s limunom i medom na prazan želudac godinu dana. Evo što se dogodilo

Komentara 6

MR
MrNo
14:09 28.03.2015.

A jesu komentari...

TR
transmiter
22:38 25.05.2015.

Neki dan ste pisali da nije dobro piti vodu i limunov sok.Zbok kiselosti u organizmu.

AN
anticenzura
15:20 27.03.2015.

Da mi smo svi dehidrirani, a Hrvati nista i ne rade nego zderu i locu, i nigdje ne rade. Velika vecina, cast iznimkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije