Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje u kapljicama

Patite od artritisa? Vrijeme je da počnete piti crno vino!

crveno vino
Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
07.02.2014.
u 14:00

Potvrđeno je da bi više od tri do četiri čaše vina tjedno ženama donosilo generalno više štete za zdravlje nego koristi

Tri čaše vina tjedno može vam pomoći u obrani zglobova od širenja artritisa, spriječiti autoimuni odgovor organizma i ostale upalne procese, zaključila je švedska studija provedena na 34 tisuće žena između 39. i 84. godine života.

Žene koje umjereno uživaju u crnom vinu i prije razvoja te autoimune bolesti, odnosno borbe organizma s infekcijama, umanjuju rizik nastanka artritisa za više od 50 posto. Potvrđeno je da bi više od tri do četiri čaše vina tjedno ženama donosilo generalno više štete za zdravlje nego koristi, kažu istraživači.

Pa žene drage, živjele!

>>Evo zašto su čokolada, crveno vino i jagode dobre za zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije