Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Ovo su znakovi koji će trudnicama otkriti kojeg je spola beba

trudnoća,trudnica
Foto: Thinkstock
1/6
24.05.2016.
u 07:00

Kako beba raste, tako se i buduća majka prolazi kroz niz promjena u svom tijelu, ne nužno uvijek - ugodne.

Trudnoća je zaista "drugo stanje" i većini je trudnica najljepši osjećaj na svijetu, posebice kada prođe razdoblja mučnina koje nerijetko odluče napasti u večernjim satima. 

Kako beba raste, tako se i buduća majka prolazi kroz niz promjena u svom tijelu, ne nužno uvijek - ugodne. 

A neke od njih, reći će naše bake, znakovi su koji će otkriti kojeg je spola beba. Koji su to znakovi koji bi "trebali" budućim roditeljima "otkriti" očekuju li dječaka ili djevojčicu?

Jede vam se....

Jede li vam se stalno slatko, vjerojatno vam stiže djevojčica. Ako vas u trudnoći hvata želja za slanom i začinjenom hranom, vjerojatno je na putu - dječak. 

Mučnine...

Ako ste među sretnicama koje su mučnine većinom zaobišle, to je znak da ćete vjerojatno postati roditelji dječaka. Za jake jutarnje mučnine možete ‘zahvaliti’ djevojčici.

Oblik trbuha

Koliko ste puta vidjeli da vas gledaju u trbuh, a ne u oči? I dok nekim trudnicama to smeta, nekima je to "slatko", a ako vas u trbuh gleda netko starije generacije, vjerojatno pokušava dokučiti "tko se krije unutra". Smatraju tako da ako vam je trbuh "nisko", stiže dječak. 

Koža lica

Ako vam se na licu pojave prištići, reći vam da ćete postati majka djevojčice jer vam ona "krade ljepotu". 

Češnjak

Ako vam miris češnjaka tijekom trudnoće ne smeta, iskoristite to da pokušate sami otkriti spol svoje bebe. Ako vam nekoliko sati nakon konzumacije miris češnjaka izlazi kroz pore, u vama raste dječak. Ako na koži ne osjetite miris češnjaka, "zaslužna je" djevojčica. 

Prsten

Ako ste zaista toliko željni doznati spol djeteta ako dosada niste dobili informaciju nakon pregleda ultrazvukom ( beba je okrenuta pa se ne vidi ili neki dr. razlog), ili barem odlučni prikloniti se ovim vjerovanjima, zaigurno ćete pokušati i metodu s vjenčanim prstenom. Zavežite ga na konac i držite iznad trbuha. Ako se prsten zanjiše naprijed - natrag možete se veseliti djevojčici, a ako se njiše kružno, vjerojatno je dječak.

>>Nije trudnoća svakoj ženi blaženo stanje: Ovo su najčešće trudničke tegobe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije