Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenjajte rutinu

Ovo su stvari koje ne biste smjeli raditi u krevetu

Buđenje
Foto: Thinkstock
1/2
09.09.2016.
u 07:00

Kasnonoćno grickanje u krevetu ili romantični doručak može se činiti kao dobra ideja, ali to može imati neke neželjene posljedice.

Mnogi imaju svoju rutinu pred spavanje, a nerijetko zaspu gledajući TV. 

Upravo to jedna je od stvari koju bismo svi trebali izbjegavati. 

Gledanje TV-a iz kreveta

Stručnjak za san W. Christopher Winter tvrdi da gledanje TV-a prije spavanja održava naš mozak budnim i blokira lučenje hormona melatonina koji nam jepotreban za kvalitetan san. Gledanje TV-a prije spavanja može uzrokovati nemiran i isprekidan san te savjetuje da se suzdržimo od gledanja TV-a barem sat vremena prije odlaska na spavanje. 

Grickanje u krevetu

Kasnonoćno grickanje u krevetu ili romantični doručak može se činiti kao dobra ideja, ali to može imati neke neželjene posljedice. Istrebljivači tvrde da te i najmanje mrvice hrane mogu privući mrave, muhe pa čak i žohare, a njih ne želite u svom domu niti u krevetu.

Radite iz kreveta

Tipkanje na laptopu iz svog kreveta može vam se činiti kao dobitak nalotu. Radite, ali ste u svom domu, u ugodnom okruženju. Radite u pidžami i mislite kako nema boljeg načina obavljanja posla. Ipak, nemojte žuriti s veseljem. Vjerojatno niste ni svjesni koliko je to loša odluka. Vaš mozak će nakon nekog vremena povezivati rad s ležanjemu krevetu i to može uzrokovati probleme s noćnim spavanjem i odmorom koji je svima potreban. Krevet ostavite za spavanje i kvalitetan san, a posao obavljajte za radnim stolom. 

>>Doznajte koji je najbolji, a koji najgori položaj za spavanje kada imate mjesečnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije