Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNI SAVJETI

Ovo su najbolje vježbe kada ste preumorni za vježbanje

biciklijada
ilustracija
18.10.2014.
u 20:43

Vježbanje ne mora biti mučenje. Počnite što prije

Što činiti kada želite vježbali, ali ste jednostavno preumorni? Huffington Post predlaže nekoliko vježbi koje su kao stvorene upravo za takve trenutke.

1. Ako ste umorni zato što ste sjedili cijeli dan

U ovom slučaju odlične su intervalne vježbe visokog intenziteta (HIIT) - na primjer snažno bicikliranje 30 sekundi pa četiri minute odmora, i tako osam puta. Profesor kineziologije na Sveučilištu u Georgiji Patrick O'Connor tvrdi da ovakve vježbe mogu povećati osjećaj vitalnosti bez umaranja koje dolazi s dužim vježbama.

2. Ako ste umorni zato što ste već mjesecima sjedili po cijele dane

Pozovite prijatelja da vam se pridruži u brzoj 30-minutnoj šetnji. Šetnje su odlične za ulazak u svijet fitnessa jer postoje manje šanse od ozljeda i iznenadnog srčanog udara, ali su opet dovoljno su intenzivne i ispunjuju vas osjećajem da ste nešto postigli.

3. Ako ste umorni jer ste previše vježbali

U slučaju ovakve vrste umora dobro je da radite nešto što vas pokreće, ali ne toliko da se znojite - igrajte se frizbijem ili lagano provozajte biciklom. Najbolja rehabilitacija nakon pretjeranog vježbanja su lagane i neizazovne aktivnosti koje pojačavaju cirkulaciju. Zbog njih ćete ozdraviti puno brže nego da se "odmarate" gledajući TV.

4. Ako ste umorni jer ste išli spavati u 3 sata

U ovom slučaju jednostavno preskočite vježbe i idite spavati. Ako se prošle noći niste dovoljno naspavali, 20-minutni poslijepodnevni drijemež može vam pomoći da prebrodite dan, a nakon noćnog sna od sedam ili osam sati idući ćete se dan osjećati dovoljno snažno za bilo koju vježbu.

>> Nemojte biti lijeni: Evo kako se motivirati na vježbanje

>> VIDEO: Ova vježba garantira da će baš svi primijetiti vaš uzak struk

Komentara 1

GU
Gumba017
21:20 18.10.2014.

Naša mačka se ponaša upravo kako je gore navedeno: spava po danu, mjesecima samo sjedi, preskače vježbe bilo kojeg intenziteta, uvijek je umorna i samo je papica zanima. I tako vec duže vrijeme....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije