Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubite vrijeme

Ovo radite da se zaštitite od bakterija, ali potpuno je beskorisno

Alergija
Foto: Shutterstock
1/3
21.07.2016.
u 22:02

Kako bi zaštititli sebe i svoje najmilije od bakterija, mnogi rade neke od ovih stvari

Bakterije svuda oko nas, ali i u nama.

Posljednjih godina sve više raste strah od bakterija, posebice zbog superbakterija koje su otporne na gotovo sve dosad poznate antibiotike. Kako bi zaštititli sebe i svoje najmilije od bakterija, mnogi rade neke od ovih stvari. No, na portalu Men`s Health poručuju: Sasvim je beskorisno!

Zadržavate dah kad netko kihne

Ovo vas neće zaštititi ako netko u vašoj neposrednoj blizini kihne, jedino ako ne možete držati svoj dah zbilja dugo. Prilikom kihanja bakterije se odbacuju i do metar i pol u daljinu, a kapljice s bakterijama mogu ostati i u zraku. 

Nogom puštate vodu na kotliću

Ima i takvih situacija. Neki se služe nogom, neki uzimaju papir itd...No, sve to nema smisla i potpuno je beskorisno ako na izlazu iz wc-a rukom primite kvaku na vratima. One su najveće "leglo" bakterija pa na samom izlasku iz wc-a vaše su ruke opet prepune bakterija. 

S rukavicama na bankomat

Imate rukavice na rukama kada pritišćete tipke na bankomatu, iste one koje su prije vas pritisnule na stotine i tisuće ljudi? Beskoristan pokušaj da se zaštitite od bakterija jer ćete te bakterija s rukavica opet prenijeti na ruke, na druge predmete kada ih stavite natrag u torbu i sl. 

>>Dijelite grickalice s kolegama u uredu? Zbog ovog ćete razmisliti

Komentara 2

IP
ispeci.pa.reci
09:03 22.07.2016.

to rade ljudi koji imaju psihickih problema s bakterijama, upoznao ih, i ipak se razbole

Avatar damat
damat
22:40 21.07.2016.

jeli vi to mene zaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije